youtube.com/ FACE HD TV

Crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegova Demokratska partija socijalista rešili su da izvuku poslednji adut u borbi protiv Srpske pravoslavne crkve i litija širom zemlje, organizovanih protiv zakona o slobodi veroispovesti. Reč je o dijaspori, mahom sastavljenoj od predstavnika albanske i bošnjačke nacionalnosti, koja od referenduma o nezavisnosti na mig vlasti, o trošku domaćih poreskih obveznika, avionima doleće u Crnu Goru i priskače u pomoć Đukanoviću kad god mu se fotelja zaljulja.

Zbog toga je i sada, kada stotine hiljada ljudi demonstrira protiv nametnutog zakona, ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović kao trenutno najodaniji saradnik crnogorskog vladara pozvao dijasporu da “još jednom spasi državu”.

– Dijaspora će dati puni doprinos očuvanju Crne Gore i zaštiti države od nastojanja nekih da je vrate u srednji vek – poručio je Darmanović, što je u crnogorskoj opoziciji protumačeno kao jasan signal za još jednu mobilizaciju pristalica DPS-a iz belog sveta.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović ocenjuje da poziv u pomoć poslušnicima pokazuje da se DPS nalazi u potpunom rasulu.

– Ta profitersko-kriminalna organizacija pokušava da “uhvate vazduh” nakon što su stotine hiljada građana u litijama i brane istinsku Crnu Goru. Ministar Darmanović pokušava da okupi nekakvu poslušničku, podobnu dijasporu, koju imamo prilike da vidimo kada od izbora do izbora, za neku jadnu nadoknadu, doleće iz Luksemburga, Nemačke i drugih država da glasa za DPS ili BS i tako kroje sudbinu Crnoj Gori i njenim građanima.

Naravno, postoji i ona nepodobna dijaspora, koju ovaj izdajnički režim posmatra kao neprijatelje države i na njih se i ne osvrće jer njih, kao predstavnike petrovićke i nemanjićke Crne Gore, ne mogu da zloupotrebe i kupe za svoje jeftine interese – ukazuje Vučurović.

On ističe da nema ništa protiv okupljanja dijaspore oko pravih i istinskih vrenosti.

– Međutim, u ovom slučaju zločinački režim ih okuplja i huška protiv istinske, većinske Crne Gore, koja u litijama brani našu SPC i njene svetinje. Darmanović bi trebalo da zna da je bitka u koju je režim krenuo unapred izgubljena i da izdajnički Montenegro ne može pobediti Crnu Goru – poručuje Vučurović.

Analitičar Vojin Grubač pita ministra Darmanovića na koga je mislio kada je rekao da će dijaspora dati puni doprinos u odbrani Crne Gore.

– Ako ministar poziva Bošnjake i Albance da pomognu u agresiji države protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, reč je o bezumnom i očajničkom pozivu režima na međuverski konflikt – ističe Grubač.

Mrakom protiv istine

Veliki broj građana pozvao je RTV Budvu žaleći se na prekid programa uoči debate rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i poslanika LP Andrije Popovića. RTV Budva je saopštila da ima nezvanična saznanja da je Agencija za elektronske medije ukinula televiziijski prenos operaterima M tel i Crnogorski telekom, što su čelnici prozvane agencije demantovale nemuštim obrazloženjem da nije odgovorna za probleme budvanske televizije.