Ðilas: Imamo plan za rešenje konflikta na Kosovu i Metohiji

Vestionline, Tanjug
Tanjug

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Ðilas kaže da njegova stranka ima plan za, kako kaže, rešenje konflikta na Kosovu i Metohiji, a to je pomirenje sa albanskim narodom, ali da taj plan podrazumeva da na vlasti u Srbiji nema Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu predsednika Alaksandra Vučića koji je rekao da su sem njega neki plan o Kosovu izneli samo Dobrica Ćosić i Zoran Ðinđić, Ðilas kaže da on ima plan koji predviđa da nema više besmislenih taksi, ali i da Srbija omogući svim Albancima „da najnormalnije prolaze preko teritorije Srbije kada putuju ka Evropi“.

Ðilas je na konferenciji za štampu ispred zgrade Predsedništva kao plan definisao i konstataciju da u ovom trenutku status Kosova nije nešto oko čega mogu da se dogovore srpski i albanski narod, ali da je potrebno da se reši pitanje imovine, zaštite crkvenih objekata, i uspostavi saradnja u oblasti kulture, prosvete, univerziteta, sporta.

Sve to smatra on podrazumeva da predsednik Vučić više ne bude na vlasti, kao ni u Prištini Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

7 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime