Tanjug
Dragan Đilas

Izneo sam zahtev da Beograd mora da ima nove izbore do kraja godine, jer ova vlast nema legitimitet, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik SSP rekao je novinarima da je izneo zahtev za novim izborima u Beogradu, da ga je Vučić saslušao i rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje da saopšti svoj stav.

– Ni njemu nije bilo previše lako, kad sam ja od strane njegovih birača označen kao đavo, pa ovakav razgovor nije ni mogao da bude drugačiji, nego najblaže rečeno – težak, kada Aleksandar Vučić na sve gleda drugačije. Iskreno, mi danas nismo imali veliki stepen saglasnosti o onome o čemu smo pričali, sem da će pred Srbijom biti veliki izazov. S obzirom na to da je Srbija podeljena i još jedna stvar oko koje smo se složili – to je da mora da ima legitimitet – rekao je Đilas.

Đilas je govorio i o prigovorima GIK i rekao da od njih neće odustati.

– Podneli smo žalbe i za repubičke izbore. To zaslužuju ljudi koji su bili kontrolori. Ukoliko sve danas opozicione stranke ostanu na stavovima zbog kojih su ušli u skupštinu, onda će ostati 55:55 – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here