Dileri droge sveštenika koristili kao zaštitu od policije

0

Sveštenika prevozili u automobilu punom marihuane (Foto: Ilustracija)
 

Oko 100 kilograma presovane hibridne marihuane bilo je spakovano u pod kombija koji je iz Kline ka Beogradu vozio Vuksan Gojković. Droga, vredna oko 120.000 evra, bila je spakovana u 94 paketa i sakrivena u specijalno napravljen sanduk ispod vozila, koje je bilo obeleženo probnim registracijama.

– Drogu je nabavio Dino Fatmir od nepoznatog kupca s Kosova i Metohije, sakrio je u kombi i ugovorio prodaju nadomak Beograda. Vuksana Gojkovića je unajmio kao kurira i za vožnju kombija od Kline do Beograda mu platio 200 evra – stoji u optužnici.

 

Dino Fatmir

Dino Fatmir policiji je poznat kao najveći preprodavac marihuane u Srbiji. kupuje je u Albaniji, pa preko Kosova i Metohije dovozi u Beograd i Novi Sad. dovođen je i u vezu sa švercom droge preko srbije u zemlje EU.

Gojković je znao šta vozi ka Beogradu i slušao je detaljne instrukcije Fatmira, koji mu je u ovom poslu bio šef. Fatmir je rekao Gojkoviću da će ispred njega voziti “ford fijestu“ i da će mu javljati gde su policijske patrole.

– Kada su prošli kroz Gračanicu stopirao ih je pravoslavni sveštenik. Gojković je zaustavio kombi i povezao sveštenika iako je znao da u njemu švercuje 100 kilograma droge.

 

Sveštenik je kao suvozač švercerima bio odlično pokriće, jer su mislili da će ih tako srpska policija poštedeti detaljne kontrole – kaže naš izvor.

 

Srpska policija, međutim, švercerima je napravila zasedu i uhapsila ih na Ibarskoj magistrali kod benzinske stanice “Kneževina“, gde je Fatmir ugovorio prodaju marihuane. Njih dvojicu, nakon podizanja optužnice, čeka suđenje pred Višim sudom u Kragujevcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here