Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac mogao bi uskoro da ostane bez svoje pozicije u timu iz prestonice Kalifornije. 

Kako prenosi NBA insajder Šems Čaranija, ako Divac ode, to će biti zbog spleta više okolnosti u kojima su i njegovo raspoloženje, ali i raspoloženje koje vlada prema Divcu.

Naime, Srbin već godinu i po dana sluša kako je mogao da propusti Luku Dončića na draftu da bi izabrao Marvina Beglija na poziciji krilnog centra i to mu nimalo ne prija.

Sa druge strane, niko nije mogao pouzdano da zna koliko će Dončić eksplodirati u NBA posle sjajnih sezona u Evroligi, tako da je Dalas više pogodio premiju, nego što je Sakramento “omanuo”.

Pred ovu sezonu bilo je predviđeno da Kingsi odu korak dalje u odnosu na proteklu, ali se to nije desilo, a nije bogzna koliko pomogao ni trener Luk Volton.

Odluku o Divčevom angažmanu će doneti vlasnik Vivek Ranadiv, koji je takođe pod pritiskom i zbog rastuće popularnosti slovenačkog košarkaša u Americi. Klub se u međuvremenu oglasio kratkim saopštenjem u kom kaže da će ekipa napredovati.

– Verujemo Vlade Divcu i znamo da je pravi čovek za Kingse i da od nas može da napravi pobednički tim, te da obraduje grad i navijače – kažu u Sakramentu.

Za sada se čini da je generalni menadžer Kingsa “miran” bar do leta, kada će morati da izvede neku novu “magiju” poput trejda Hilda i još nekolicine igrača za Demarkusa Kazinsa, ili bi u suprotnom lako mogao da ostane bez posla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here