Đilas spreman za novi mandat u KSS

0

M. Todorović
Spreman da još ostane na čelu Saveza: Dragan Đilas
 

Trenutno se u regionalnim savezima KSS biraju delegati za skupštinu koja će se održati 21. februara u Nišu. Da bi neko bio kandidovan za predsednika, potrebno je da ga predloži sedam delegata.

"Mislim da je tim uradio dobar posao i da bi trebalo da u istom ili sledećem sastavu nastavimo da radimo i u sledećem mandatu, ali videćemo šta će se desiti u narednih tridesetak dana. Ali, ako nastavimo da radimo ovako ili slično, mislim da možemo da dostignemo svoje ambicije", rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

KSS je danas uručio srebrne medalje svima onima koji je nisu dobili u septembru posle Svetskog prvenstva. Osim ostatka stručnog štaba, medalje su dobili i predstavnici države, sponzora i Olimpijskog komiteta Srbije.

Prvo sledeće takmičenje KSS je Kup Radivoja Koraća, koji počinje 19. februara u Nišu. Đilas je kazao da očekuje "sjajan" turnir u kome će "svi zajedno uživati". On je posle novinarskog pitanja o važnosti kupa rekao da savez namerava još da radi na tom takmičenju.

"Malo smo se svi pretvorili u to da verujemo da nešto nema smisla ako nam ništa ne donosi. Ovo je takmičenje koje traje godinama i treba omogućiti klubovima iz manjih sredina da igraju sa velikima. Probaćemo sledećih godina da pronađemo termine da bi što više naših najvećih klubova moglo da učestvuje i da se tako popularizuje košarka u Srbiji", rekao je Đilas.

"Nije mala stvar osvojiti Kup Srbije ili prvenstvo Srbije. Mislim da bi svaki klub dao mnogo toga da bude osvajač jednog od tih trofeja", dodao je on.

Na kupu su se ranijih godina dešavali incidenti, a sve je kulminiralno u Kragujevcu 2013. godine, kada je finale prekinuto zbog sukoba navijača.

"Svi znaju da hala u Kragujevcu ne pruža najbolje uslove za bezbednost. Niš ima potpuno novu dvoranu, a i on je, kao i Kragujevac, grad košarke i ima jak klub koji će učestvovati. Mislim
da smo u poslednjih oko godinu dana ušli u period smanjenih tenzija, što je krenulo od naša dva najveća kluba, pa se sada širi. Raduje me da vidim drugačiji način komunikacije", rekao je Đilas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here