U svakom trenutku ATP pravi dva zasebna rangiranja: jedno je ATP lista ili broj poena osvojenih/odbranjenih u poslednjih 265 dana, a drugo se vezuje za kalendarsku godinu i naziva se ATP trka.

 

Novak Đoković je ove godine osvojio 6.725 bodova u ATP trci, dakle 500 više od prvog pratioca Rafaela Nadala. Španac kaska za Novakom, ali bi sve to moglo da se promeni već večeras.

Naime, u slučaju da na turniru u Montrealu Nadal stigne do finala (6.825 bodova) ili osvoji trofej (7.225) preskočio bi Novaka na mestu broj jedan.

Španski teniser plasirao se u polufinale Rodžers kupa, pošto je pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 2:6, 6:1, 6:2.

Branilac titule je upisao 380. pobedu na mastersima posle sat i 57 minuta igre, dan nakon što je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera po broju pobeda na turnirima iz Masters 1.000 serije.

Španac će se za plasman u novo finale boriti s pobednikom meča Roberto Bautista Agut – Gael Monfis.

U drugom polufinalu snage će odmeriti ruski teniseri Karen Hačanov i Danil Medvedev.

Dakle, u slučaju da Nadal slavi još jednom preskočio bi Novaka u ovoj trci. Prvi polufinalni susret je zakazan u ponoć između subote i nedelje, pa bi već dva sata kasnije mogla da se promeni situacija.

Novak u ovom trenutku ima 12.415 bodova, gotovo duplo više od Španca (7.925) na značajnijoj listi, pa bi sebi mogao da prepusti ovaj luksuz. Uostalom, lako bi mogao i da povrati prednost na nekom od sledećih turnira.

1 COMMENT

  1. Novak ima oko 12500 poena a Nadal 7900 tj skoro 8000 ii da Vas ja pitam: KAKO JE TO SKORO DUPLO VIŠE ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here