Đoković bolji od Raonića, u polufinalu sa Gulbisom

0

Novak Đoković
 

Đoković je dobrim servisima otvorio meč, nije dozvolio Raoniću ni jednu priliku za brejk, a imao je dve dobre šanse da u prvig deset gemova oduzme servis Kanađinu rođenom u Podgorici. Međutim, Kanađanin je dobrim servisima uspeo da "preživi" do rezultata 6:5 za Đokovića.Miloš je poveo sa 30:0, ali je napravio dve servis greške, Novak je osetio da protivnik gubi sigurnost i osvaja dva naredna poena za 7:5 u prvom setu.

 

U drugom setu gledali smo sigurne servise oba tenisera. Srbin i Kanađanin nisu imali ni jednu priliku za brejk, pa su morali da odigraju taj-brejk. Novak je prvi stigao do prednosti, poveo je sa 4:3, ali je Raonić sjajno odigrao naredni servis i izjednačio na 4:4. Novak je zatim sigurnim servisom došao do 5:4, i u narednom poenu imao je sreće pošto je Raonićev poslao forhend u mrežu – 6:4. Miloš je uspeo da spasi prvu set-loptu, ali je Đoković sjajnim kik-servisom obezbedio osvajanje drugog seta za vođstvo od 2:0.

 

Raonić je pod utiskom teško izgubljenih setova nervozno počeo treći deo igre. Novak je iskoristio četvrtu brejk loptu u prvom gemu, a kad je Đoković napravio brejk i u trećem gemu ovog seta, očekivala se laka realizacija. Međutim, Novak je kod rezultata 5:2 loše servirao i omogućio Raoniću prvi brejk u meču. Ipak, u narednom gemu Đoković se uozbiljio i stigao do pobede. U svakom slučaju, srpskog asa čeka dvoboj sa Gulbisom, vršnjakom sa kojim je trenirao u akademiji Nikole Pilića. Letonac je važio za velikog talenta, ali ga je čudna narav sprečila da u tenisu, bar do sada, postigne zapaženije rezultate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here