Novak Đoković pobedio je i Davida Gofana (28) na turniru u Tokiju i tako se plasirao u finale.

 

Srpski teniser uspešno je savladao još jednu prepreku – u polufinalu turnira u glavnom gradu Japana uspeo da upiše novu, značajnu pobedu protiv belgijskog tenisera Davida Gofana 6:3, 6:4 za nešto više od sat i po provedenih na terenu.

Ovo je prvo učešće srpskog tenisera na turniru u Tokiju.

U prva dva gema meča Novak je osvojio gotovo sve poene, pa sasvim očekivano i te gemove. Kasnije se igralo gotovo uvek gem za gem, a Đoković je sve vreme “gušio” rivala. Imao je i dve brejk prilike, jednu je iskoristio, a jednu prokockao. Do kraja je i Gofan iznenadio, pa je nakon dve brejk šanse uspeo da barem jednom oduzme servis.

Najveće iskušenje za Novaka bio je drugi gem kada je uspeo da odbrani servis i time i dalje ima stečeni brejk prednosti u prvom segmentu drugog seta. A od tog momenta, pada značajno drugi servis, dok Gofan pokazuje igru dostojnu igrača koji se nalazi među 10 najboljih na planeti. Dva gema zaredom igrači na sopstveni servis dobijaju sa nulom, kao da su u pitanju dvometraši fanstastičnih servisa, u tim momentima je bilo bitnije sačuvati sopstvenu tvrđavu, nego napadati tuđu.

Do kraja se igralo tako što je svako čistio svaki gem sa nulom, pa je upravo tako i Novak zavšrio posao i prošao u finale turnira u Tokiju! Ono što treba da raduje da se Đoković sjajno osećao na terenu, ali i da je bio i te kako strastven. Svaki dobar poen ja slavio stisnutom pesnicom i to upravo pokazuje, da je tu, da je ponovo onaj pravi!

Njegov rival u poslednjem meč na turniru biće Džon Milman (Australija) koji je bio bolji od Relija Opelke (Amerika) 6:3, 7:6 (7:4).

Finalni duel igraće se u 8:30 po srednjeevropskom vremenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here