Đoković među osam najboljih na AO

0

 

Još jedan ubedljiv trijumf: Sigurni Novak Đoković
 

Očekivali smo da Nole opravda epitet favorita kao treći nosilac u Melburnu, a i da ponovi uspeh iz prošle godine kad je odmerio snage sa Kubotom – u Beogradu, u finalu Srbija Opena, kad je naš teniser pobedio sa 2:0.

 

Đoković je furiozno počeo meč – prvi gem je dobio bez izgubljenog poena i najavio da bi mogao da ponovi izdanje iz trećeg kola, u kojem je preslišao Uzbekistanca Denisa Istomina za 97 minuta igre (3:0). Kubot je, doduše, uzvratio Noletu i izjednačio na 1:1, ali u nastavku seta na terenu je postojao samo jedan teniser – Đoković, koji je osvojio pet narednih gemova i za 28 minuta došao do početnih 1:0.

 

U drugom delu igre srpski teniser je ponovo bio ubedljiv – ponovo je dozvolio Kubotu da osvoji samo jedan gem, ali je sada Poljak pružio nešto jači otpor, s obzirom na to da su igrači na terenu ostali 33 minuta.

 

Pravi otpor, u stvari, Kubot je pružio u trećem setu, kad je shvatio da nema šta da izgubi i počeo da igra opuštenije – 86. teniser sveta se odlično držao do 5:5, a onda je ipak “morao“ da padne – Nole je napravio brejk i stigao do vođstva od 6:5. U narednom gemu naš teniser je servirao za meč – prednost svog servisa je znao da iskoristi i zasluženo dobio i treći set.

 

"Mislim da sam bio dominantan u prva dva seta, a posle je rival podigao nivo igre, što se odrazilo na rezultat. Servis me je služio odlično, ubacio sam veoma visok procenat prvog servisa. Kada je tako, dobijete dosta lakih poena, što je suština. To je bila moja prednost u ovom duelu", rekao je Đoković nakon meča.

 

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu biće deseti nosioc, Francuz Žoa Vilfred Tsonga, koji je pobedio Španca Nikolasa Almagra sa 3:2 (6:3, 6:4, 4:6, 6:7, 9:7)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here