Đoković: Možemo da pobedimo bilo koga

0

Neslaganjem sa najavom da će upravo Split biti grad domaćin, Srbi su izazvali reakciju u Hrvatskoj, a svoju reč sa naše strane rekli su i glavni akter na terenu Novak Đoković, i u organizaciji direktor TSS Dušan Orlandić.

 

Prvi srpski reket Novak Đoković ima svoje viđenje stvari. Iako do nastavka takmičenja Dejvis kupa ima još ravno pet meseci svetski reket broj dva je veliki optimista.

 

"Naša prednost je to što imamo igru za svaku podlogu. Ako smo spremni, možemo pobediti bilo koga. Protiv Hrvatske neće biti pritiska, jer smo već postigli dosta samim plasmanom u četvrtfinale. Hrvati će imati prednost domaćeg terena, a možda bi mali problem mogao biti to što će se dvoboj igrati odmah posle Vimbldona. Ipak, mi smo već naviknuti na ekspresno prilagođavanje", rekao je Đoković.

 

Direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić je za temu izabrao manje sportski deo priče. Iako kaže da su najave o gradu domaćinu preuranjene, Orlandić ipak ’navija’ za Zagreb.

 

"Mislim da su najave kako će Split biti grad domaćin ipak malo preuranjene. Hrvatski teniski savez ima nekoliko meseci da bi odredio domaćinstvo i podlogu na kojoj će se igrati", objašnjava Orlandić i dodaje:

 

"Političke tenzije dolaze od onih koji nisu direktno involvirani u tenis i neće biti prisutni u Dejvis kupu. Ni mi, ni Hrvati ne želimo nikakve probleme i u svakodnevnom smo kontaktu sa Zagrebom. Radićemo zajedno kako bi osigurali odlično organizovan sportski događaj", rekao je Orlandić i dodao da veruje kako će se duel održati u Zagrebu.

 

"Ne možemo previše napraviti oko izbora grada jer o tome odlučuje domaćin. Najpre će HTS odlučiti o vrsti podloge, a zatim će ITF reći odgovara li ta podloga standardima ili ne. Treći korak je obaveštavanje Teniskog saveza Srbije. Nema smisla o dogovaranju grada domaćina dok se prva tri koraka ne naprave. Smatram da će se HTS voditi finansijskom zaradom koja bi bila najveća u Zagrebu i da će to odlučiti."

 

Meč između Hrvatske i Srbije biće odigran od 9. do 11. jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here