Đoković na Federera u finalu Vimbldona!

0

 Novak Đoković
 

Novak Đoković je ponovio uspeh od prošle godine i u nedelju od 15 časova će pokušati da se drugi put domogne najvrednijeg pehara u svetu tenisa. U polufinalu Vimbldona je prvi nosilac savladao 11, Bugarina Grigora Dimitrova, rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7) posle 181 minuta.

 

Ivana Jorović zaustavljena u četvrtfinalu dubla

 

Srpska juniorka Ivana Jorović i Kejti Bulter iz Velike Britanije, četvrti nosioci, eliminisane su u četvrtfinalu dubla. Bolje od njih su bile Usue Majtane Arkonada iz SAD i Fani Stolar iz Mađarske rezultatom 7:6 (7:5), 5:7, 9:7.

Novak je meč počeo sigurnim prvim servisima i iskoristio je jedinu brejk loptu, u petom gemu (3:2), dovoljnu da osvoji prvi set. Bio je to početak kao protiv Marina Čilića u četvrtfinalu, a u tim trenucima su se svi njegovi navijači ponadali da se neće ponoviti pad koji je usledio protiv Hrvata… Nažalost, to se ipak dogodilo. U drugom setu je Đoković poveo sa 3:1, a onda je Dimitrov vezao pet gemova za izjednačenje u setovima.

 

I, ponovo kao protiv Čilića, treći set je odlučen u taj breku, ali je ovaj put pripao Srbinu, i to ubedljivo. Međutim, tu nije bio kraj drame, koja je nastavljena u četvrtom setu. Dimitrov je imao jednu priliku na servis Đokovića da završi set, pri rezultatu 5:4, a onda još tri uzastopne u taj breku (6:3) – i nije ih iskoristio! Novak je serijom od četiri vezana poena stigao do meč lopte, ali nije iskoristio prvu, već drugu, u meču u kojem je svaki sledeći set trajao sve duže, a poslednji punih sat vremena.

 

To je četvrta pobeda Đokovića iz pet međusobnih duela sa Dimitrovim.

 

Protivnik u finalu će mu biti Švajcarac Rodžer Federer, sedmostruki šampion Vimbldona i četvrti nosilac, koji je savladao Kanađanina Miloša Raonića, osmog "kosturaša", sa 6:4, 6:4, 6:4.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here