Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je šta mu je dalo energiju za epsko finale Vimbldona u kom je posle pet sati neverovatne borbe uspeo da savlada Rodžera Federera.

Novak je bio gost u „Wish & Go“ Podcastu Sport Kluba i tom prilikom je otkrio da nije tačno kako ništa nije jeo tog dana kada je savladao velikog rivala u velikom finalu.

– Nije da nisam jeo. Inače, pred mečeve ne jedem mnogo. Ne uzmem četiri jaja sa slaninom ujutru, a znam da ima i takvih sportista. Pošto je finale Vimbldona bilo u dva po lokalnom vremenu, ja bih bio najviše na tečnostima i laganoj hrani pred mečeve.

– Na primer, bareno povrće bez začina, bez ulja i ičega. Samo da mi dâ snage i energije sa voćem i možda ovesnim pahuljicama. Naravno, pijem dosta tečnosti, hidriram se raznim vitaminskim tečnostima i sportskim pićima koja mi daju energiju. Ali, to sam ja – rekao je Novak.

Novak je objasnio kako je tokom meča nadoknađivao izgubljenu energiju.

– Za vreme mečeva jedem uglavnom urme i ponekad malo banane. Pijem vodu i dva energetska pića koje imam. Mnogo verujem u psihu i emocije. Kada si u strahu, zgrči ti se stomak i ne možeš ništa da jedeš. To je stvarno tako. To uzbuđenje, strah, trema, motivacija i sve što se dešava kada izlaziš na finale Vimbldona, zgrči ti stomak. Ti ne pomišljaš da jedeš. U tome si i znaš da ćeš imati energije zato što će ti sve što si uradio uoči tog dana omogućiti da budeš na svom maksimumu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here