Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je šta mu je dalo energiju za epsko finale Vimbldona u kom je posle pet sati neverovatne borbe uspeo da savlada Rodžera Federera.

Novak je bio gost u „Wish & Go“ Podcastu Sport Kluba i tom prilikom je otkrio da nije tačno kako ništa nije jeo tog dana kada je savladao velikog rivala u velikom finalu.

– Nije da nisam jeo. Inače, pred mečeve ne jedem mnogo. Ne uzmem četiri jaja sa slaninom ujutru, a znam da ima i takvih sportista. Pošto je finale Vimbldona bilo u dva po lokalnom vremenu, ja bih bio najviše na tečnostima i laganoj hrani pred mečeve.

– Na primer, bareno povrće bez začina, bez ulja i ičega. Samo da mi dâ snage i energije sa voćem i možda ovesnim pahuljicama. Naravno, pijem dosta tečnosti, hidriram se raznim vitaminskim tečnostima i sportskim pićima koja mi daju energiju. Ali, to sam ja – rekao je Novak.

Novak je objasnio kako je tokom meča nadoknađivao izgubljenu energiju.

– Za vreme mečeva jedem uglavnom urme i ponekad malo banane. Pijem vodu i dva energetska pića koje imam. Mnogo verujem u psihu i emocije. Kada si u strahu, zgrči ti se stomak i ne možeš ništa da jedeš. To je stvarno tako. To uzbuđenje, strah, trema, motivacija i sve što se dešava kada izlaziš na finale Vimbldona, zgrči ti stomak. Ti ne pomišljaš da jedeš. U tome si i znaš da ćeš imati energije zato što će ti sve što si uradio uoči tog dana omogućiti da budeš na svom maksimumu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime