Najbolji teniser sveta Novak Đoković i o problemima sa povredom i planovima za budućnost u razgovoru za Si-En-Bi-Si (CNBC).

Novak Đoković je otkrio koliko mu znači da prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slemova. Svetski “broj 1” je kazao da su mu rekordni bitni, ali ne bitniji od porodice.

– Da li je to bitnije od vremena koje provedem sa porodicom? Da li je bitnije od zdravlja ili nečeg sličnog? Ne, nije. Prolazim kroz proces i potpuno sam, stoprocentno, iskren i otvoren prema vama. O svemu sam pričao sa ženom, sa roditeljima i braćom, jer sam želeo da čujem šta oni misle. Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji – kazao je Đoković za “CNBC” i dodao:

– Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da protraćim to vreme i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost i vidim da nisam bio tu tokom najbitnijih trenutaka njihovog odrastanja.

Da li Novak može da zamisli život bez tenisa?

– Da i ne. Mogu da ga zamislim jer se ne plašim da ostanem bez njega. Osećam se srećno zbog dosta drugih stvari, ali kažem i da ne mogu da ga zamislim jer čak i kada ne budem profesionalni teniser i dalje ću biti uključen u taj sport – ističe Đoković.

On je otkrio i planove za budućnost.

– Želim da imam svoju tenisku akademiju i da prenesem sve znanje koje sam stekao ljudima oko mene i novoj generaciji srpskih tenisera – dodaje Novak.

Podsetimo, tridesetdvogodišnjak iz Beograda je na Ju-Es openu morao da preda meč osmine finala Švajcarcu Stenu Vavrinki zbog prevelikih bolova u ramenu.

– Nekada moramo da žrtvujemo određene stvari. Nekada jednostavno postoje stvari koje smo dugo radili, ali više ne funkcionišu – odgovorio je Novak na pitanje o tome kako podnosi teške trenutke u karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here