U finalu prvog ATP kupa između našeg i španskog tima u areni “Ken Rouzvel” u Sidneju odlučiće igra parova: Đoković, Troicki – Lopez, Karenjo Busta. 

Španija je povela s 1:0 pošto je Roberto bautista Agut (deseti na svetskoj listi) savladao Dušana Lajovića (34) sa 7:5, 6:1, a onda su na igralište izašla dva titana modernog teniskog doba, dvojica vodećih u svetskom poretku.

U 55. međusobnom duelu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala naš as je pobedio sa 6:2, 7:6 (7:4). Posle njihovog okršaja u finalu Ju-Es opena 2013, koji je pripao španskom igraču s 3:1 u setovima, ovo je bio deveti put da su se sastali na tvrdoj podlozi. Đokoviću su pripali svi ti dvoboji i to bez izgubljenog seta. Osmi put je pobedio na dva dobijena, a jedan na tri bio je u finalu Australija opena prošle godine.

U tih devet mečeva Nadal je iz 15 prilika samo dvaput uzeo gem na Đokovićev servis. Danas nijednom od pet šansi. Obrnuto je bilo 29 puta, danas 2-8.

Naš as je dominirao u prvom setu. S dva brejka se uputio ka ubedljivih 6:2. U drugom setu prvi prelomni trenutak je bio u 11. gemu. Na Nadalov servis Đoković je imao 40:15, ali se uporni Španac izbavio i na volšebni način s tri uzastopna poena. U taj-brejku ključan je bio poen koji je našem asu pripao neuhvatljivom bekhend paralelom na Nadalov servis za vođstvo s 5:4.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here