Đorđević: Ima razloga za zadovoljstvo, ali i za brigu, remete nas povrede

0

 Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević
 

Srpski košarkaši su poraženi u trećem, poslednjem kolu turnira u Trstu od domaćina rezultatom 71:80, pa su takmičenje završili kao drugoplasirani, iza domaćina, a ispred Kanade i BiH.

„Bila je ovo dobra provera, teška utakmica u domaćinskoj atmosferi. Ušli smo u nervozu i loše reagovali na neke sudijske greške, što nikako ne smemo da dozvolimo. Odbranom i kontranapadima uspeli smo da se vratimo u utakmicu koju smo loše počeli, međutim, platili smo danak tome u drugom poluvremenu, jer trenutno u ovoj fazi priprema nismo u stanju da izdržimo takav ritam utakmice", rekao je Đorđević.

 

On je naveo da je u meču sa Azurima isprobana varijanta sa Bjelicom na poziciji tri i da se u toj fazi utakmice ekipa rezultatski vratila, uz dobru igru Birčevića.

"Ipak, Italijani se nalaze u završnoj fazi priprema za kvalifikacije za Evropski šampionat, koje počinju za tri dana. Ima stvari kojima sam zadovoljan, postoji timski duh, koji je izuzetno pozitivan, ali i stvari na kojima još dosta moramo da radimo. Remete nas i povrede jer Nedović je trebalo da bude jedan od ključeva naše tranzicione igre u napadu. Protiv Italije je članak povredio i Teodosić, nadam se da ga ta povreda neće dugo odvojiti od terena. Bez obzira na sve to, moramo da dalje unapređujemo igru. Očekuje nas kvalitetan turnir u Francuskoj, na kojem ćemo igrati protiv veoma kvalitetnih protivnika“, zaključio je Đorđević.

 

U nastavku priprema za Svetsko prvenstvo reprezentacija Srbije će učestvovati na turniru u Pou, gde će za rivale imati nacionalne timove Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske.

 

Na SP od 30. avgusta do 14. septembra Srbija će igrati u Grupi A sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here