Selektor naše reprezentacije, kritikujući sistem u kvalifikacijama, istakao da je u njima primaran bio rezultat, a ne igra.

Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu u Kini (31. avgust – 15. septembar) pošto je u meču odluke u dvorani „Aleksandar Nikolić“ ubedljivo savladala Izrael u poslednjem kolu kvalifikacija (97:76).

– Sve čestitke igračima koji su u ovim kvalifikacijama izneli nestvarno težak zadatak do kraja, bez obzira što je ovako dugo trajalo i što mi mislimo da je dovoljno samo da se pojavi neko u dresu Srbije da će svi da odmah dignu ruke i da predaju svaki meč. Očigledno je svima da se košarka igra fenomenalno u svim zemljama, da svi daju sve od sebe da dođu na ovakvo takmičenje kao što je Svetsko prvenstvo. Mislim da smo na kraju napravili ono zbog čega se okupljamo i zbog čega ovi momci dolaze, oni koji su zdravi, koji imaju volje i želje, i naravno oni koji nisu sprečeni od svojih klubova, rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

– Rezultat je primaran, rekao sam davno da igra možda nije toliko bitna, svi mi težimo da imamo lepu igru. Danas je bilo fenomenalnih akcija, pasova, zakucavanja, igrači su se opustili i uživali. To je ono što nas je krasilo i što se nadam da će srpska reprezentacija tome i dalje težiti, uz rezultat da donese i nešto ekstra lepo za svoje navijače.

Đorđević je ocenio da niko nije shvatio koliko su kvalifikacije bile teške i koliko se sve promenilo promenom pravila u kvalifikacijama.

fiba.basketball.com
– Mi smo sportisti i hoćemo fer-plej, da ja imam svoje najbolje igrače i protivnik svoje. Ovako smo morali da igramo šah. Od početka kvalifikacija petorica igrača su povredili ukršetene ligamente. Igrači, igrači, igrači! Moram da ponovim. Njihovo zdravlje je najvažnije, moramo da stavimo prst na čelo i da shvatimo koliko su te povrede opasne za njihovu karijeru.

Selektor je zahvalio publici na fenomenalnoj podršci i izrazio nadu da košarkaška reprezentacija nikad tu podršku neće izgubiti.

Đorđević je zahvalio i svojim saradnicima i svima u Košarkaškom savezu Srbije.

– Bilo je izuzetno teško, bilo je dosta pritisaka, mi nismo dobri glumci, jako nam je bilo stalo da odemo na SP i da ponovo damo šansu nekoj generaciji da nas predstavlja na SP. Svi smo radili najbolje što smo mogli, došli do najboljeg rezultata… Napravićemo neku analizu, pa kroz nju, kako kaže Matija Bećković – ‘Ćeraćemo se još’. Ne potcenjujte nikoga ko radi u KSS, pogotovo u ovoj zemlji u kojoj svi radimo za dobrobit reprezentacije, svi radimo za osvajanje medalja. Ne sme niko nikada da potceni KSS. Niko..

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime