Mančester siti sačuvao trofej u Kupu ligaša Engleske (VIDEO)

0
EPA/Andy Rain
Trofej opet u rukama Belgijanca Vensana Kompanija, kapitena Sitija, koji je u igru ušao u 46. minutu

Na Vembliju, u 59. finalu takmičenja pokrenutog 1960, nije bilo golova ni posle produžetaka, a prvak pobedio Čelzi na penale (4:3).

Pre dve nedelje Mančester siti je pregazio Čelzi na svom stadionu sa 6:0. Londonski tim kao da je izvukao sve pouke iz tog debakla pa mu je mreža ostala mirna i posle 120 minuta. Gol, doduše, nije ni postigao pa se pristupilo izvođenju penala.

Najzreliju priliku “plavci” su imali preko Kantea u 67. minutu, ali je udarac francuskog igrača na oštru loptu po zemlji u kazneni prostor fijuknuo iznad prečke. Deset minuta ranije Sitiju je poništen pogodak jer se Serhio Aguero, rekla je VAR tehnologija, našao u malom ofsajdu. Da li?

Uoči penala dogodila se nesvakidašnja situacija. Čelzijev trener Italijan Maurucio Sari je hteo da izvrši zamenu na golu, da iz igre izvuče Španca Kepu, a da između stativa pošalje Argentinca Vilfreda Kabaljera. S njim na golu je Siti došao do trofeja 2016, kada je u finalu na penale savladao Liverpul.

Čelzijev čuvar mreže je to odbio, a Sari je bio na ivici živaca od besa što njegova reč nije poslušana. Međutim, posle utakmice je pojasnio da je došlo do nesporazuma jer je izmenu pripremio misleći da se Kepa žali da bolove. Stvar je izglađena.

Peanli su išli ovako:

0:0 Žoržinjo (golman Sitija Ederson brani), 0:1 Gindogan; 1:1 Aspilikueta, 1:2 Aguero; 2:2 Emerson, 2:2 Sane (Kepa brani); 2:2 David Luiz (stativa), 2:3 Bernardo Silva; 3:3 Azar, 3:4 Sterling.

Mančester siti je tako osvojio trofej šesti put, a peti put uzastopno kada se našao u finalu. Izgubio je jedino 1974.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here