Košarkaška reprezentacija Srbije na pripremnoj utakmici u Kini protiv Novog Zelanda igrala je bez nekoliko igrač, tačnije selektor Aleksandar Đorđević odlučio se da odmori Bogdana Bogdanovića i Miroslava Raduljicu, dok Nemanja Bjelica i Vladimir Lučić imaju zdravstvene probleme.

Ipak, naši košarkaši su u Anšanu u drugoj utakmici na turniru u provinciji Ljaoning savladali Novi Zeland sa 88:78 (26:16, 28:26, 15:8, 20:28).

– Imali smo skraćenu rotaciju, Bogdanović je osetio mali umor što je sasvim normalno, s obzirom na minutažu koju je imao u svim prethodnim utakmicama, Sve je ovo dosta naporno, bez obzira što su utakmice pripremne… – rekao je Đorđević.

O ostalim igračima koji su bili na poštedi…

– Bjelica je imao jednu akutnu upalu i nadamo se da će biti fit već sutra ili prekosutra. Lučić ulazi polako u formu i odradio je još jedan dobar trening. Ne verujem da će biti spreman za utakmicu sa Francuskom prekosutra i ne treba, ali ima vremena, polako hvata ritam uz njegovu veliku želju, sigurno da nam jako fali u rotaciji. Kada je reč o Raduljici bio je njegov red da odmara, kao što je prekjuče bio Marjanovićev, jednostavno koristimo to da imamo jedan intenzitet koji nam je jako potreban – rekao je Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here