Đorđević: Ostavka za Selakovića

0

Advokati traže ostavku ministra: Nikola Selaković
 

"Zakonodavstvom se advokatima zabranjuje da rade poslove koje rade već hiljadama godina", kazao je Đorđević agenciji Beta.

 

Komentarišući protest advokata u Beogradu Đorđević je isatakao da je problem i nekonzistentna poreska politika i opstrukcija u pregovorima koji se "samo načelno vode".

 

"Ostale komore, na nivou cele Srbije, smatraju da odluka o protestu ne sme biti personalizovana, ne sme biti na nivou jednog Upravnog odbora. Tako značajne odluke kao što je obustava rada i prestanak zaštite ljudskih prava, što je misija advokature, mogu biti donete samo na nivou, kao što su konferencija i skupstina", kazao je Đorđević.

 

On je najavio da će se danas posle Konferencije i Skupštine advokatske komore Srbije, koja se održava u beogradskom Domu sindikata znati dalji potezi, kao i odluka o protestu na nivou cele Srbije, a zaključci će biti prosleđeni medijima.

 

"Skupština će verovatno prihvatiti sve zaključke, sa manjom ili većom rezervom, a Upravni odbor doneti odluku na koji način će se sprovesti mere", kazao je Đorđević.

 

Advokati u Beogradu stupili su sredu u protest koji će, kako je najavljeno, trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi za umanjenje poreza. Predstavnici Advokatske komore Beograda počeli su štrajk zbog povećanja paušalnih poreza još 18. juna, posle čega su im se priključili svi advokati u Srbiji.

 

Sistem pravosuđa bio je u blokadi, sve do 2. jula, kada je doneta odluka o prekidu štrajka, jer se bez prisustva advokata ne mogu održavati suđenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here