Selektor košarkaške reprezentacije uoči puta za Kinu, gde će biti Svetsko prvenstvo (31. avgust – 15. septembar), obrazložio da kapiten tima ima rupturu od 4 mm.

– Nije dobro. Magnetnom rezonancom je ustanovljeno da Teodosić ima rupturu od 4 mm. Neće igrati na Mundobasketu 99%. To je veliki gibitak za nacionalni tim ne samo igrački nego i u ljudskom smislu – rekao je Đorđević o povredi sjajnog plejmejkera, koji je morao da napusti pripremni meč s Litvanijom u “Štark areni” nedavno i od tada je na terapijama.

– Pošto se povredio i Milosavljević u jednoj bezazlenoj situaciji, sigurno je da i kod ostalih igrača postoji taj strah. To je nešto što moramo da rešimo van terena, za stolom, da uskladimo kalendar takmičenja jer košarka se ne igra u kancelarijama nego na terenu. Moja je preporuka FIBA da dozvoli još dva dodatna igrača na 12 i za potrebe igre, a kamoli u ovakvim situacijama. Lučić se oporavlja posle povrede butine zbog koje nije ni išao na Kup Akropolja u Atini. Oni i sami sebi naprave štetu zbog tvrdoglavosti. Iz iskustva im govorimo da spuste gas. Biće spreman kroz pet-šest dana – načinio je selektor presek stanja s povredama.

Milosavljević, koji zbog povrede neće igrati na Mundobasketu, došao u “Kraun plazu” da saigračima poželi sreću

Reprezentacija ima pobede u svih šest pripremnih utakmica (Borac u Čačku, Litvanija u Beogradu pa u Kaunasu, Turska, Italija i Grčka na “Akropolisu”). U Kini su još tri meča: Italija (23. avgust), Novi Zeland (25. avgust) i Francuska (27. avgust).

– Vrlo sam zadovoljan koncepcijom tima. Na prošlom Svetskom prvenestu, kada smo u Španiji uzeli srebro, igrali smo 6+6, sa po šest spoljnih i visokih igrača, a četiri centra i dva krilna centra. Sada imamo ideje o pomeranju igrača na druge pozicije. Iskoristićemo to, s obzirom na to da smo ekipa s impozantnom visinom. Tu mnogo može da nam pomogne Bjelica, koji je visok, a sjajno kontroliše loptu i ima kreativnost kada je na krilu.

Đorđevića ne brine stepen uigranosti tima:

Postoji još margina za uigravanje i za napredak. Nismo svi sve vreme bili zajedno, ali vrhunski su to majstori i nije im bilo potrebno mnogo. Žao mi je što nismo imali više vremena, ali svaki detalj i svaki sekund nam znače da ubacujemo nove stvari i da budemo još uigraniji. Značiće nam ove utakmice, mislim da nam redosled utakmica u prvoj fazi prija pred ključnu drugu fazu.

Da naglasimo da će “orlovi” prvo putovati za Frankfurt, odakle lete za Daleki istok. Konačni putnici su: Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Vladimir Lučić, Vasilije Micić, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Stefan Birčević, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Nikola Milutinov, Marko Gudurić.

I Teodosić ispratio saigrače na Mundobasket

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here