Đuskalo se u Dijetikonu

0

Finalisti: Elvis sport i Diskoteka "Džil"
 

Ako je suditi po onoj narodnoj "da se dan po jutru poznaje" onda Upravni odbor na čelu sa predsednikom Bančetom Arsenijevićem ima razloga za veliki optimizam jer će se za Srbiju iz Ciriha daleko čuti.

 

Zahvalni Arsenijević

 

Prilikom dodela nagrada predsednik Banče Arsenijević zahvalio se svim akterima koji su Srbiji uveličali prvi sportski praznik, sponzorima, velikom broju navijača, kojih je bilo kao u vreme dok je klub nosio ime Jugoslavija i bio član Druge amaterske lige.
Arsenijević nije zaboravio da se posebno zahvali Peri Vranjancu, koji je bio "programer" turnira, kao i najtiražnijem listi dijspore "Vesti", koji je bio medijski pokrovitelj i akteri prvog pisanog traga o Srbiji do Tokija.

I pored toga što je većina igrača u subotu i u istoj sali slavila sa devojkama i damama Dan žena, uz poznatu grupu "Legende" iz Beograda, već u 9.00 bili su na prozivci sudija Milorada Milojevića i Slobodana Filipovića, kao i vođe turnira Pere Vranjanca.

 

Od prvog minuta bili su uporni u istoj želji da se dokopaju pehara, novčanih nagrada, kao i velikog prelaznog pehara koji se daje u trajno vlasništvo tek posle tri uzastopna osvajanja.

Međutim, borilio se i za prestiž – ko će biti upisan u istoriju prvog pobednika turnira Srbije, a najviše izgleda za vreme svih utakmica imao je tim Dragoslava Lapčevića – Diskoteka "Džil" iz Ciriha. Oni su na penale pobedili ekipu Elvis sporta (ovo im je tek drugi turnir od osnivanja).

 

Tim Bogotog je u borbi za treće mesto lako je savladao drugare iz Red Gora sa 6:1, ali je poraženima za utehu pripao pehar za fer-plej.

 

Prelazni i pehar za prvo mesto u rukama Dragoslava Lapčevića
 

Najbolji golman bio je Vukajlo Vučinić Vučina, bivši golman Sutjeske iz Nikšića za samo jedan manje primljeni gol od Dragana Dunića, dok je pehar za najboljeg igrača obradovao Vuju Gavrića, inače drugoligaškog fudbalera, kojeg od milja zovu Bekam jer su naročito po liku veoma slični.

 

Poruka predsednika

 

Posle uspele subotnje zabave, na kojoj se okupilo preko 1.000 duša, i sjajno organizovanog turnira, ponesen optimizmom, predsednik Arsenijević još jednom poziva sve one koji nisu razumeli vreme i želje mladih ljudi oko promene starog imena Jugoslavija u Srbiju da nastave da igraju, treniraju i druže se. Jer, sezona je na pragu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here