Dobre vibracije na 63 jezika

K. Marković - Vesti
0
K. Marković

Svečanom večerom i prigodnim kulturno-umetničkim programom najveća etnička radio-stanica u Australiji – 3ZZZ, obeležila je 30. rođendan.

Programi ove radio-stanice imaju izuzetno važnu ulogu u informisanju multikulturalne zajednice u Viktoriji. Emituju emisije na 63 različita jezika i nezaobilazni su deo u životu i radu mnogih etničkih zajednica.

Na prijemu održanom u “Grand Star” centru u Altoni prisustvovalo je nekoliko stotina zvanica, među kojima predstavnici javnog i političkog života kao i voditelji i urednici programa na etničkim jezicima. Još od osnivanja bez prekida emituju se programi “Glasa Ravne Gore” na srpskom.

Svoje jednosatne emisije četvrtkom i subotom posvećene su zbivanjima i aktuelnosti u otadžbini i srpskoj zajednici u Viktoriji. Programe uređuje i priprema grupa volontera predvođena Milanom Pualićem.

– Planovi su nam da proširimo naše programe još jednom nedeljnom emisijom. Verujemo da smo tokom poslednjih pet godina znatno povećali kvalitet – kaže za “Vesti” Milan Pualić.

On navodi da im je cilj da služe isključivo pozitivnim ciljevima cele zajednice, kao i da su otvoreni za saradnju sa svima.
– Trudimo se da redovno prenosimo akutelnosti iz otadžbine, naše zajednice u Melburnu – rekao je Pualić.

Veliki broj slušalaca čine i najstariji članovi srpske zajednice, pa se bave i posebnim temama za penzionere počev gostovanja sagovornika vezanim za penzije, punomoćja pa do zaštite starijih od zlostavljanja.

Odnedavno emisije “Glasa Ravne Gore” su “podmlađene” dolaskom Marine Jovović koja u Melburnu završava master studije Master of Counselling.
– Pre dve i po godine došla sam iz Crne Gore gde sam završila socijanu politiku i rad. Odnedavno sam uključena i u pripremanje radio emisija. Moram da kažem da mi se u Melburnu izuzetno sviđa srpska zajednica. Došla sam iz Bara i u srpskoj zajednici našla podršku iakok sam im bila potpuni stranac. Na tome sam im zahvalna do kraja života – kaže Marina.

Saradnja sa “Vestima”

Radio emisije “Glas Ravne Gore” imaju i dugogodišnju saradnju sa “Vestima”, redovno popularišu i prenose tekstove sa stranica Humanitatnog mosta, a organizovali su i nekoliko akcija za bolesne i socijano ugrožene u otažbini.
– Humanitarni most je izuzetno cenjen, a posebno rad svih vaših saradnika. Nedavno smo posredstvom “Vesti” poslali 9.000 dolara za porodicu Spasić o kojima ste pisali i pomoć im je uručena zahvaljući “Vestima” i vašem dopisinku u Melburnu – kaže Milan Pualić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here