Lična arhiva
Teško detinjstvo: Sava Barbu

Verni čitaoci “Vesti” svojevremeno su obezbedili krov nad glavom samohranoj majci Vuki Barbu , na čemu im je beskrajno zahvalna.

Ovih dana ova majka iz Mramorka kod Kovina nam se ponovo javila i zamolila dobre ljude za pomoć. Kao što je poznato ova žena ima osmogodišnjeg sina Savu koji je bolestan, a sada se i sama razbolela.

– Imam jake bolove, moram lekove da kupim, ali na žalost novca nemam. Plašim se da se ne razbolim, ko bi se brinuo o mojoj deci – pita se ova požrtvovana majka.

Osim toga i krov joj prokišnjava, pa joj je to dodatni problem na svu muku koju već ima.

Vuka kaže da ne bi zvala i tražila pomoć da joj nije hitno.

– I malog Savu treba da vodim kod lekara, a sve to košta, zato molim dobre ljude da nam se jave i pomognu, jer nam je pomoć preko potrebna- govori Vuka. Ona pored malenog Save ima i 13-godišnjeg Davora i Dijanu.

Ova hrabra žena, svojevremeno je bila i žrtva nasilja

. Nemam više kome da se obratim osim dobrim ljudima u dijaspori koji su uvek imali razumevanja za mene i moju decu.

Brinem se što smo u kući ostali bez ičega, što nam je frižider prazan i što deca nemaju šta da jedu. To me najviše peče i zato se iskreno nadam da će nam neko pomoći, u suprotnom ne znam šta će biti sa nama. U nadnicu ne mogu da idem zbog Save, jer njega nema ko da pazi, a imam i jake bolove – jada se Vuka.

Ona kaže da su ke dobri ljudi iz dijaspore mnogo puta spasili, ali je u kući bolesno dete nevoljama nikad kraja..

– Takav život je sam po sebi gorak i mi smo na to navikli i nije lako moliti za pomoć, ali upravo zbog dece, budete prinuđeni na to – kazala je 43- godišnja Vuka.

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu Vuki Barbu da sina Savu odvede na neophodne terapije i preglede, mogu stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 60 300 64 02 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Pomoć iz Srbije, mogu uputiti i direktno na njen račun otvoren u Direktnoj banci na broj: 150-5501001921999-58, adresa je Svetozara Markovića, Mramorak. Na usluzi je kao i uvek i Redakcija “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here