Srpski član i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar.

“Povodom 15. februara, velikog praznika u srpskoj istoriji i Dana državnosti Republike Srbije, imam veliko zadovoljstvo i čast da Vama i našem srpskom narodu uputim najiskrenije čestitke i poručim da Srbija u Republici Srpskoj uvek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja, jer smo jedan narod i jer nas povezuju neraskidive veze”, naveo je Dodik.

“Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama s bratskim narodom Srbije, s kojim delimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porekla, kulturnog i duhovnog nasleđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima”, istakao Dodik.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Srbije, on je naveo da je snažna i prosperitetna Srbija ključni i suštinski nosilic stabilnosti i mira na Balkanu i regionu, i najveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske.

“Zbog toga ovu priliku koristim da Vam zahvalim na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana”, rekao je Dodik u čestitki predsedniku Vučiću.

“Sa nadom u bolje i zajedničko sutra, izražavajući zahvalnost Republici Srbiji, Vladi i Vama, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana državnosti i primite izraze mog dubokog poštovanja“, zaključio je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here