EPA/Szilard Koszticsak
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da intenzivna rekonstrukcija objekta novog proizvodnog pogona “Jumka” u Drvaru garantuje da će do kraja godine biti otvoren i zaposliti 100 radnika.

-Ovo je u ovakvim uslovima važna vest ne samo za Drvar, već za celu BiH, pogotovo jer vidim raspoloženje da se ovi radovi na vreme završe – rekao je Dodik novinarima u Drvaru.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je već uplatila milion maraka pomoći Drvaru za rešavanje infrastrukturnih i komunalnih problema, a Vlada Srpske će uskoro uplatiti 200.000 KM za održavanje vrtića.

Dodik, koji je danas razgovarao u Drvaru sa načelnikom te opštine Dušicom Runić, rekao je da ne postoje otvoreni problemi za završetak radova na novom objektu “Jumka”, te kako se nada da će ovaj objekat biti otvoren do Nove godine.

On je naveo da kantonalne vlasti pokušavaju da potpuno razvlaste srpske lokalne zajednice u FBiH.

– To daje male šanse da se može uticati na bitne odluke, ali ne sprečava naše ljude koji žive ovde da se okupe, organizuju kroz izborni i politički sistem i ovladaju lokalnom izvršnom vlašću. Sada imamo poluge kojima možemo da delujemo i to ćemo činiti i u drugim lokalnim zajednicama poput Grahova, Glamoča i Petrovca. Srpska i Srbija ostaju posvećene da učine sve što je moguće da se srpskom stanovništvu u FBiH pomogne na svaki način, pa i otvaranjem proizvodnih pogona, kao i da im se time kaže da nisu zaboravljeni – poručio je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here