Dodik: Ganić i Karadžić da odgovaraju pred sudom

0

Premijer RS je ocenio da se značajan deo ukupnih događaja u ratu BIH svodi na stereotip kako su samo Srbi krivi i kako su samo oni učestvovali u zločinima, sa čim se on ne slaže.
 

"Svako ko je učestvovao u zločinu ili političkoj podršci tom zločinu, kao što je to Ganić ili Karadžić, ili bilo ko drugi, treba da odgovara pred sudovima i tamo dokaže svoje učešće ili neučešće", rekao je Dodik.

 

Silajdžićeva poseta Ganiću bi bila zloupotreba funkcije: Milorad Dodik

Dodik je ocenio da niko ko je bio u rukovodstvu u toku rata sa bilo koje strane ne treba da se oseća sigurnim da njegovo učešće u zločinima nije nedokazivo.

 

Osvrnuvši se na najavu da bi Haris Silajdžić mogao da otputuje u London u posetu Ejupu Ganiću, premijer RS je to okarakterisao kao zloupotrebu funkcije.

 

"Ako Silajdžić koristi funkciju člana Predsedništva BiH kako bi se uplitao u punovažni sudski postupak, onda govori o političkoj poruci koja ovde nije dobrodošla. Na taj način se vrši pritsak na pravosuđe, pre svega Velike Britanije, a i same britanske vlade da odustane od onoga što je sasvim legitimno i legalno, a to je sudski progon svih onih koji su osumnjičeni za učešće u ratnim zločinima", rekao je Dodik i dodao:
 

"Ne verujem da postoji velika ljubav između Silajdžića i Ganića, mislim da Silajdžić tu više brani sebe za nekoliko meseci, da mu se ista sudbina ne bi desila, jer i on je čovek koji je imao značajnu ulogu u rukovođenju i političkoj pripremi rata."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here