Tanjug
Milorad Dodik

Milorad Dodik kaže kako je entitet Republika Srpska “pod upravom srpskog naroda” i kako je njegova granica sa Srbijom tek “privremena”.

“Teritoriju koji se zove RS nastanjuje srpski narod, on ima svoje institucije i granice (BiH) prema Hrvatskoj i ovo što je privremena granica prema Srbiji”, kazao je Dodik novinarima u Laktašima pored Banje Luke, uključivši se aktivno u polemiku oko obeležavanja 25. novembra kao dana državnosti Bosne i Hercegovine, što je praznik koji u RS ne priznaju.

Dodik je reagovao na izjavu koju je ranije tokom dana dao predsednik Stranka demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji je upozorio kako je nedopustivo da vlasti u RS-u taj entitet predstavljaju kao mesto u kom su prava rezervisana isključivo za Srbe.

“Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u BiH nije samo srpsko osim naziva RS”, kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Dodik mu je na to uzvratio porukom kako su tela vlasti u Banjaluci “pod upravom i voljom srpskog naroda” te kako će tako i ostati, prenosi Index.hr.

Ignorisao je pri tom činjenicu da je Ustavni sud BiH 2000. godine donio rešenje po kom je potvrdio kako su Hrvati, Bošnjaci i Srbi konstitutivni na svakom delu teritorija države pa tako i u entitetu RS.

3 COMMENTS

  1. Тако је председниче свих Срба. Само што у ф(п)едерацији Срби нису констутиван народ.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here