Dodik: Jahorina zaslužuje pažnju koju su pokazali predsednici i premijeri

Srna, Vestionline
0
Srna

Predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obišao je danas na Jahorini infrastrukturne radove vredne više od 33 miliona KM i potvrdio svoju podršku ubrzanom razvoju Olimpijskog centra “Jahorina”.

Dodik je istakao da podržava sve što je poslovna ideja Olimpijskog centra, uveren da to može da bude dobro i da donosi prihode i značajnu poslovnu aktivnost. On je napomenuo da je Vlada Republike Srpske odobrila sredstva za izgradnju saobraćajnica kako bi se u toku zime rasteretila komunikacija prema Jahorini.

– Do sada nije završena deonica od četiri kilometra na relaciji Lukavica-Jahorina, ali će preuzete obaveze morati da se ispune- rekao je Dodik.

On je dodao da sredstva koja je odobrila Vlada Srpske odavno stoje na računu i čekaju da budu upotrebljena.

– Obavestili su me da je problem u procedurama, ali te procedure jednom moraju da se završe i od nadležnih organa ću tražiti da to završe ove sezone. Ti poslovi se ne smeju preneti u narednu građevinsku sezonu, posebno imajući u vidu da postoji novac da se to uradi i saznanje koliko je to važno – naglasio je predsedavajući Predsedništva BiH.

On je napomenuo da je na Jahorini danas održan samit Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), jer to Jahorina zaslužuje.

– Zalagao sam se da se to desi ovde, jer verujem da Jahorina zaslužuje pažnju koju su pokazali predsednici i premijeri država regiona koji su prisustvovali samitu – rekao je Dodik.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izrazio je zadovoljstvo zbog posete predsedavajućeg Predsedništva BiH Olimpijskom centru. On je naglasio da bez Dodikove podrške sigurno ne bi bio realizovan nijedan projekat na Jahorini, zbog čega mu je izuzetno zahvalan.

Ljevnaić je podsetio da je letna sezona počela pre 11 dana i da su rezultati više nego odlični.

– Prihodi su ovog leta povećani za 178 odsto, a najvažnije je to što su turisti prepoznali Jahorinu kao letnju destinaciju. Najvažniji projekat je gondola, bitne su i tri nove staze, jedna će biti osnežena, a radimo i projekat alpin-kostera dužine 2,5 kilometara i on će u ovom delu Evrope biti najduži alpin-koster, kao posebna letnja atrakcija – rekao je Ljevnaić novinarima.

Prema njegovim rečima, na vrhu Jahorine gradi se restoran, u izgradnji je novi ski-lift tipa “sidro” koji će imati četiri puta veći kapacitet od starog lifta. On je dodao da je u toku i izgradnja rasvete u dužini od pet kilometara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here