Printscreen/RTS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će, u slučaju usvajanja rezolucije u Generalnoj skupštini UN, prvi korak Banjaluke biti sednica vlade u Srebrenici, odakle će poručiti da je ta rezolucija neprihvatljiva, nesprovodiva i ništavna.

Nijedna akcija neće biti usmerena ka destabilizaciji i nasilju, poručio je Dodik, ali je potvrdio da bi usvajanje rezolucije bio simbolički kraj multietničke Bosne i Hercegovine. Naveo je da će rezolucija poslužiti, ili treba da posluži, pre svega muslimanima u BiH i onima koji njih prate, da stalno iznova to serviraju kao problem, da Srbe nateraju na tu vrstu moralne diskvalifikacije.

Upitan kakav rezultat očekuje, a povodom optimističnih naznaka iz Srbije da bi broj glasova protiv rezolucije mogao da ide možda i do 120, čak i do 130, Dodik navodi da u ovom trenutku ima više onih koji su “za” nego onih koji su “protiv”, ali da očekuje da zbir onih koji neće glasati, koji budu uzdržani, i koji budu protiv, bude daleko veći od natpolovične većine.

Dodik smatra i da Srbi “nemaju šanse u Bosni i Hercegovini”.

– Ukoliko u ovako nezgrapnoj i nikakvoj Bosni i Hercegovini mi ostanemo, stvoriće se uslovi za značajno iseljenje Srba, što je njihov cilj. Kod muslimana nema nikog u političkom životu, bez obzira da li je SDA, SDP, neki liberal ili nešto proizašlo iz toga – da nema negativan odnos, mrzilački odnos prema Republici Srpskoj i Srbiji – navodi Dodik.

Upitan da li bi se lakše dogovorili sa predstavnicima Bošnjaka da nema stranog uticaja, naveo je primere dogovora koji su propadali posle njihovog razgovora sa američkim ambasadorom.

– Muslimani su poslušni, uradiće sve što njima traže Amerikanci. Mi nismo. Mi smo svi pod sankcijama, pa nemamo ni potrebe da sarađujemo sa njima – napominje Dodik.

Na pitanje šta će biti prvi korak Banjaluke ako se usvoji rezolucija, kaže da će u četvrtak imati sednicu vlade u Srebrenici, i tamo će reći da je ta rezolucija neprihvatljiva, nesprovodiva i ništavna.

– Nama je primarno da očuvamo mir i mi ćemo čuvati mir, nijedna naša akcija neće biti usmerena ka destabilizaciji i nasilju. Dakle, nećemo mi ovde dizati revoluciju, nećemo mi ništa raditi. Ali, ono što će muslimani osetiti u BiH jeste naše prisutstvo u odlukama i to će se kretati tako dok ne postane činjenica da se zemlja raspala – poručio je predsednik RS-

9 COMMENTS

  1. Vratiti carinu , vojsku i sve ostale nadleznosti koje su pod pritiskom date napustiti zajednicke institucije i to sve na miran nacin polako i sigurno a oni neka skakucu

    • Dodik ce prije biti Beg nego ce napustiti fotelju to bi trebao do sada da znas e moj Dane.Nikada Dodik nece napustiti zajednicke institucije,a na sve je spreman da opstane na vlasti pa makar ne ostao ni jedan srbin u BiH.

  2. Dodik je Zapadni covek. Laje reda radi. Tako mu receno. Ali zato, nista ne resava. Kad dobije zeleno svetlo – onda RS-a vise nece ni biti.

  3. Dodik legenda
    Najveci prijatelj BiH
    Sve sto on kaze , to je samo za njegove glasace i nista vise SLATKA je vlast
    Nemojte ga mijenjati MOLIM vas

  4. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

  5. OSTAVITE PRICE POCNITE ZRELO RAZMISLJATI DALI CE SE PROMJENITI NA BOLJE KAD DODIK ODE A DODJU,MIHALJICA VUKANOVIC I OSTALI IZ OPOZICIJE,SRETNO…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here