Twitter/MiloradDodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da Rusija ne napušta svoje prijatelje i da se u to ponovo uverio posle razgovora s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

“Svi naši projekti koji su ranije dogovoreni se nastavljaju, a cene gasa ostaju iste do kraja godine, od čega će najviše koristi imati ljudi u Srpskoj i u FBiH”, napisao je Dodik na Tviteru.

On je naveo da je Putin još jednom izrazio punu podršku Dejtonskom sporazumu i pokazao svoj principijelan stav, za razliku od mnogih sa Zapada koji bi na lažima hteli da legalizuju kršenje Ustava i koji bi rado srušili Dejtonski sporazum.

“Ponovio sam da Srpska neće i ne može odustati od svojih prava, da se zalažemo za poštovanje Ustava i izvorni Dejtonski sporazum. Čuvamo poziciju Srpske i tražimo ono što nam pripada po Ustavu”, preneo je Dodik.

On je dodao da je ponovio da BiH može opstati samo kao zemlja dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

“Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu što razume složene odnose u BiH i raduje me da Rusija zna da u Republici Srpskoj ima iskrenog prijatelja i da nikada nećemo dozvoliti da se uvedu sankcije”, istakao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH je naveo da Rusija ostaje bitan faktor odlučivanja u Savetu bezbednosti UN.

“Naš predlog njima je da podrže nastavak misije ‘Altea’. Naglasio sam da dolazak nemačkih vojnika nećemo podržati i da to vidimo kao pokušaj da se silom nameću politička rešenja”, ukazao je Dodik.

Putin je tokom sastanka sa Dodikom izjavio da ceni principijelan stav Republike Srpske o neuvođenju sankcija Rusiji i potvrdio da će saradnja biti razvijana, saopšteno je iz Kremlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here