EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da će Priština biti neuspešna u predsedavanju Samitom procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP) i zahvalio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu što je održao obećanje i došao u BiH. 

Dodik je, nakon sastanka članova Predsedništva BiH sa Erdoganom, rekao da neće ići na KiM kada se tamo bude održavao sastanak SEECP jer, kako je naveo, nema ni potrebe pošto od 20. jula više neće biti na funkciji predsedavajućeg Predsedništva BiH, prenosi portal Klix.

– Ja od 20. jula više nisam predsedavajući, pa neka odluče, ali u formatu u kojem BiH ne priznaje status Kosova. Postoji modalitet na kojem se sarađuje i verovatno će neko u ime BiH ići – rekao je Dodik.

Dodik smatra da to ko će predstavljati BiH na KiM kada bude sastanak nije najvažnije pitanje i navodi da je mnogo važniji sam forum i dogovori na njemu.

On je naglasio da je zahvalan Erdoganu što je održao obećanje, koje je dao u Ankari kada su ga članovi Predsedništva BiH pozvali da dođe u BiH.

Dodik je istakao da će sutrašnjem samitu Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, koji će biti održan na Jahorini, prisustvovati četiri ili pet predsednika država.

Sastanku sa Erdoganom su prisustvovali i članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here