youtube.com/Miloš Serbia

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Enver Dugoli kaže da ne očekuje sporazum o međusobnom priznanju sa Srbijom sve dok ona ne promeni Ustav, jer Srbija Kosovo i dalje smatra delom svoje teritorije.

– Sve dok Srbija ne promeni Ustav, dok ima Kosovo u preambuli Ustava, ne očekuje se nikakav dogovor. Sporazum znači da se dve strane slažu i da se poznaju i da prihvataju realnost. Realnost je da nema povratka. Kosovo je suverena država, tu slobodu smo skupo platili – rekao je on.

Dugoli je naglasio da se o odluci o registarskim tablicama dosta razgovaralo sa međunarodnim partnerima jer vlada Kosova ne donosi ishitrene odluke.

– Da, definitivno se dosta razgovaralo sa SAD. Vlada Kosova analizira i proučava svoje odluke, raspravlja o njima, koordinira. I tako da kada odluka izađe u javno mnjenje, možete da se uverite da je o toj odluci unapred razgovarano i da je o njoj veoma diskutovano sa našim prijateljima i to argumentovano. Kada kažem da je to argument znači da su i SAD u prvoj rečenici svake izjave rekli da je Kosovo u pravu – dodao je on.

Dugoli dodaje da formiranje ZSO neće biti dozvoljeno jer narušava ustavni poredak Kosova.

– Imamo sreće da je Ustavni sud doneo odluku i tu odluku, mislim da niko nema pravo da osporava, a kamoli da joj se suprotstavlja. Srbija ne želi ZSO kao NVO, hoće Zajednicu koja ima izvršna ovlašćenja a to ne treba dozvoliti jer narušava ustavni poredak – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. Pogrešna prva karika u lancu toka misli je karakteristika paranoidnih sumanutih ideja. Psihijatri uvek pacijentima kažu : ” da, verujemo da tako mislite”…”verujemo da mislite da ste u pravu”…što se razlikuje od “ispravno mislite” ili “u pravu ste”. Dakle, gospodine Dugoli, razmislite još jednom šta su vam rekli vaši “prijatelji”…da li vas možda ne gledaju kao pacijente kojima treba povlađivati dok terapija ne počne da deluje ? Jer prva karika istine glasi – tzv Kosovo nije država…sve ostalo o čemu razmišljate nema nikakav značaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here