EPA-EFE
Novak Đoković

Peti teniser sveta Novak Đoković vraća se kao jedan od favorita u Australiju da pokori mesto sa koga je početkom ove godine deportovan.

Tog mišljenja je bivši broj jedan u dublu, Australijanac Tod Vudbridž, koji je istakao da je Novak napravio dobar plan za uvodne turnire sezone.

– Dobre vesti su da će igrati na turniru u Adelejdu, tako da će nekoliko nedelja biti u Australiji, pre nego što krene Australijan open. To će mu dati vremena da izbaci iz sebe sav stres i tenziju zbog svega što se dešavalo prošle godine – ocenio je Vudbridž.

Novak je rešio da u Adelejdu, gde će igrati po prvi put u karijeri, igra i u konkurenciji dublova, kako bi što spremniji stigao na prvi grend slem sezone. Australijanac smatra da je to dobar potez, ali je i najavio veliki pritisak koji čeka srpskog asa kada dođe u tu zemlju

– Biće svakako pod velikim pritiskom medija, ali sa tim se oduvek nosio dobro. Vraća se u zemlju u kojoj voli da igra. Osvojio je Melburn devet puta. Obožava ovu podlogu, atmosferu. Mislim da će biti silno motivisan da pobedi – dodao je Vudbridž.

Po njemu, važan će biti taj ekstra motiv kod Đokovića.

– Pošto mu prošli put nije bilo dozvoljeno da igra, sada će imati zbog toga dodatnu motivaciju. Takođe, Rafa je pobedio kada Novak nije igrao. I to će mu biti u mislima kada bude pokušavao da dostigne taj rekord po broju osvojenih slemova – zaključio je Vudbridž.

Prvi grend slem u sezoni, Australijan open, na programu je od 16. do 29. januara.

1 COMMENT

  1. Novak ne treba da oseca nikakav pritisak jer nema nikakvog razloga za to dok bi sa druge strane trebao da oseca pritisak Nadal posto je prosli put osvojijo trofej na nepravedan nacin, mnogi poznavaoci tenisa su rekli da Nadal ima samo 20% samse da osvoji AO kad Djokovic igra na AO, zbog toga su zabranili Djokovicu da igra prosli put samo da bi Nadalu omogucili da osvoji jos jedan mnogo vazan grem slem za Nadala i uz veliku medisku podrsku se to i desilo stvarno velika sramota za tenis

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here