Najbolji svetski teniser Novak Đoković predvodiće reprezentaciju Srbije na ATP Kupu koji se održava u Melburnu od 1. do 5. februara!

Srpski tim brani trofej osvojen 2020. godine u finalu protiv Španije koju će na terenu ove godine ponovo predstavljati i Rafael Nadal. Tu su još Bautista Agut, Karenjo Busta i Granjoles. S druge strane, pored Đokovića, Srbiju će u Melburnu predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Čačić.

Danil Medvedev i Andrej Rubljov predvodiće selekciju Rusije, dok će Dominik Tim sa Denisom Novakom pokušati da napravi nešto više za Austriju.

Denis Šapovalov i Miloš Raonić igraće za Kanadu, Aleksander Zverev i Jan-Lenard Štruf biće udarne igle Nemačke, Beretini i Fonjini su tu za Italiju, dok su Švarcman i Pelja najzvučnija imena Argentine.

Na turniru ukupno ima 12 selekcija koje će na žrebu 20. januara biti poedeljeni u četiri grupe. Plasman u polufinale obezbediće samo pobednici grupe.

Selekcije koje učestvuju su: Srbija, Španija, Argentina, Italija, Austrija, Japan, Rusija, Francuska, Grčka, Kanada, Australija i Nemačka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here