Tanjug/AP
Novak Đoković

Na uvodnoj konferenciji za medije, Novak Đoković je srpskim medijima govorio o svom razmišljanju o novom treneru, o motivaciji, kao i o potencijalnoj prelomnoj tački turnira.

Nenada Zimonjića nema u Parizu, ali se priključio Boris Bošnjaković.

– Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam trenera zastalno. Rekao sam da je Nenad tu da mi pomogne kao prijatelj i mentor, kao neko koga smatram važnim u životu. Danas dolazi Boris Bošnjaković, on je deo mog tehničkog tima kada je u pitanju analiza mečeva i moje igre. Bio je i glavni trener u Novak teniskom centru. Dugo godina već sarađujemo, u različitim ulogama. Biće sa mnom u Parizu u ulozi teniskog trenera i radi sa mnom analizu, pripremu i taktiku. Posle ovog turnira nemam nikakav dugoročan plan – rekao je Đoković.

Tragom toga da mnogi uzrok slabijih igara u prvih pet meseci traže u padu motivacije, pitali smo Novaka kako sa njom stoji:

– Varira motivacija, nije konstantno, Jedne nedelje ovako, druge onako. Pokušavam u celom procesu da održim kontakt sa najvišim nivoom posvećenosti profesionalnom tenisu i onome što je neophodno za dalje takmičenje i osvajanje najvećih trofeja. Da uradim ono što je do mene – kondicija, tenis, ishrana, psihologija, da održim neminovni nivo predanosti radu da bih i dalje pretendovao za grend slem titule – kaže Đoković i dodaje:

– Na slemovima ima i dalje motivacije na pretek. Na ostalim turnirima je dosta smanjeno, ali slemovi, reprezentacija… To me i dalje pokreće, daje mi snagu i volju. U suštini, to je meni i dovoljno u ovoj fazi karijere, zato se i dalje bavim tenisom. Rang mi nije više prioritet, to me ne interesuje, uradio sam tu poprilično dobar posao. Trudim se i da uživam u svemu, što nije uvek moguće, pogotovo ako nemam najmilije sa sobom, onda je otežano, ali dobro, to je nova faza u mentalnom smislu koju moram da obradim i da se na nju adaptiram.

Tokom jednog od mečeva u Ženevi, ali i u nekoliko drugih mečeva prošle i ove godine, bilo je primetno Novakovo drhtanje, što je izazvalo brigu njegovih navijača.

– Ne bih komentarisao to što mi drhti ruka. Hvala svima koji se brinu i kojima je stalo. Druge stvari zdravstvene prirode zadržaću za sebe – rekao je Novak.

2 COMMENTS

  1. Motivacija,Novace nemislis li da je vreme da ozbiljno razmisljas da okacis reket na zid, naj bolji si u svemu,pobedjivo si svakog ko je bio ispred tebe,dali sada treba da izlazis na teren i da gubis od ne rangirani tenisera, BICES MNOGO VECI AKO SE POVUCES KAO STO JESI NAJ BOLJI IKADA.

  2. Video sam intervju sa njim pre sat vremena na francuskoj televiziji. Izgleda umorno i totalno izgubljen, ako prodje dva kruga to ce biti sreca, nazalost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here