EPA/James Ross
Novak Đoković

Novaka Đokovića danas u Banjaluci očekuje meč prvog kola protiv Francuza Luke Van Aša, a novinarima je, između ostalog, izjavio da je sam sebi najveća prepreka, i da ga niko sa druge strane mreže ne plaši.

– Najveća prepreka mi je Novak Đoković, ako njega savladam mogu i svakog drugog preko puta mreže. Najveća je unutrašnja borba, nesigurnosti, da dovedeš sebe u stanje ravnoteže, da se odigra najbolje. Kako preneti igru i opuštenost sa treninga na teren je najveće pitanje, postoji razlog zbog čega to može da uradi samo nekoliko ljudi na vrhunskom nivou. Imam rutinu koju poštujem, koja me dovede u optimalno stanje, da bih pružio najbolji moguću igru – rekao je Nole.

O prvom protivniku je rekao:

– Ne znam mnogo o njemu, znam da je ušao u Top 100, mislio sam da će Vavrinka da dobije, vodio je ceo meč. On je mlad borac, brz je, teško je probiti ga u ovim uslovima, nikoga ne bi trebalo potcenjivati. Nadam se da će vreme da izdrži i da će svi uživati kao i ja na terenu.

Luka Van Aš ima 18 godina, najveći uspeh do sada mu je osvajanje Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji 2021. godine, tako da Francuzi polažu velike nade u njega.

Srpska open igra se ove godine u Banjaluci, jer se u Beogradu spremaju tereni za dizanje na viši nivo i pokušaj da turnir bude iz serije 500 umesto 250.

Đoković je prošle sezone stigao do finala u kojem je izgubio od Andreja Rubljova, a sada će pokušati da ode korak dalje.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here