EPA-EFE
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je na konferenciji za medije u Parizu da bez zadrške stoji iza poruke “Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju” koju je napisao na kameri, da ne zna da li će biti kažnjen, ali i da bi opet ponovio isto.

– Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Mnogo me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška – rekao je Đoković novinarima na konferenciji za medije posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem u prvom kolu Rolan Garosa.

Na pitanje da li će biti kažnjen, Đoković nema odgovor, ali ističe da je Kosovo naše ognjište i naše uporište.

– Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo…Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina – zaključio je vidno emotivni Đoković.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here