EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Novak Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković eliminisan je u osmini finala Mastersa u Monte Karlu pošto je posle velike borbe i jednočasovne pauze zbog kiše poražen od Italijana Lorenca Muzetija 1:2 (6:4, 5:7, 4:6) u meču koji je trajao dva sata i 56 minuta, a obeležili su ga loši servisi oba igrača, kao i neopravdani zvižduci publike Srbinu.

Đoković je bolje otvorio meč i već u četvrtom gemu stigao do brejka, ali je odmah zatim Italijan uzvratio ribrejkom.

Srbin je međutim u narednom gemu opet napravio brejk, da bi kod vođstva 5:3, na servis Muzetija, imao dve set lopte, ali ih nije iskoristio.

U sledećem gemu imao je Đoković još jednu set loptu, ali ne samo da je nije iskoristio, nego je dozvolio Italijanu da preokrene i napravi brejk.

Ipak, u narednom gemu Đoković stiže do novih set lopti, a iskoristio je treću u tom gemu, a ukupno šestu za vođstvo 1:0.

Drugi set je počeo brejkom Muzetija. Dve brejk-lopte Italijan nije iskoristio, ali treću jeste.

Uzvratio je međutim Novak novim brejkom već u sledećem gemu. Treći gem je ponovo pripao Muzetiju koji je opet uspeo da oduzme servis Srbinu, da bi u četvrtom opet Novak vratio brejk.

Zatim je konačno prekinuta serija od šest gemova u nizu sa brejkom, pa je Novak poveo 3:2, a odmah zatim novim brejkom i 4:2. Italijan se ipak nije predavao i uspeo je da novim brejkom smanji na 4:3, a zatim i izjednači na 4:4, a zatim trećim vezanim osvojenim gemom stigne do potpunog preokreta i šanse da servira za 1:1 u setovima.

U tom devetom gemu drugog seta Novak je bio oštećen za poen, tražio je korekciju koja nije napravljena, a publika mu je zviždala iako se ispostavilo da je bio u pravu. Đoković je u sledećem gemu ponovo napravio brejk za 5:5, ali je neverovatnim, 14. brejkom ukupno u meču, Muzeti poveo 6:5, da bi zatim konačno stigao do izjednačenja u setovima.

Na startu trećeg seta, kod rezultata 1:1, počela je jaka kiša, koja je izazvala jednočasovnu pauzu.

Posle nastavka meča, do 3:3 nije bilo brejkova, ali je onda Italijan uspeo da uzme Novaku servis i povede 4:3, a zatim i potvrdi brejk i stigne do 5:3.

U narednom gemu je Muzeti imao dve vezane meč lopte, ali je Srbin obe spasio, a zatim propustio i brejk loptu. Italijan je iskoristio četvrtu meč loptu i stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Muzeti će u petak u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Janika Sinera.

3 COMMENTS

  1. Prije nego vas Višković ubijedi da Nole kao Isus može da hoda po moru, pustite ga da se još malo znoji običnim ljudskim znojem. Daleko je od božanstva.

  2. Ne nego si ti nešto u tenisu postigao
    Koristiš opojna sredstva

    Novak jeste najbolji
    Bio i ostao
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    Nole sretno da nam stigneš u РЕПУБЛИКУ СРПСКУ 🇷🇸☦️🇷🇸

  3. Slazem se. Novak je bio i ostao najbolji.
    Ali on obicno ide u Visoko. I svrati i do Srpske.Bar po Vestima. Visocke piramide mu vise odgovaraju nego jfstini i providni seljakluk nekakvih zastavica: verovatno su tu zbog nedostatka vokabulara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here