EPA-EFE
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas u Beogradu da mu je najveća želja do kraja godine da osvoji Dejvis kup sa selekcijom Srbije.

Đoković je danas završio sa treninzima u Beogradu i nastavlja pripreme za Pariz, Torino i Dejvis kup u Malagi.

– U toku su pripreme za završni deo sezone. Do kraja sezone igraću u Parizu, Torinu i u Malagi na finalnom turniru Dejvis kupa gde ćemo se u četvrtfinalu sastati sa Velikom Britanijom. Radujem se predstojećim izazovima. I dalje sam u trci sa Karlosom AlkaraSom da završim sezonu kao broj jedan. Ima još vremena, taman još nekoliko nedelja, to je dovoljno da spremim svoje telo i dovedem igru do željenog nivoa – izjavio je Đoković.

Srpski teniser je izrazio nadu da će što pre ući u željenu formu.

– Verovatno će ta pauza od pet nedelja od poslednjeg takmičarskog meča na US openu i prvog duela u Parizu malo uticati na igru na početku. Nadam se da ću uspeti da to prebrodim što pre i da ću uspeti da uđem u taj željeni nivo i tempo kvaliteta tenisa i igranja vrlo brzo – dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je istakao da su očekivanja i ambicije uvek najviše.

– To sam ponovio nebrojeno puta u karijeri. Imao sam mnogo uspeha u Bersiju, i uopšte u dvorani tokom svoje karijere. Ništa manje ne očekujem ni ove godine. Najveća želja do kraja godine mi je da osvojimo Dejvis kup. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo biti u formi. Takođe, nadam se da mogu godinu da završim kao broj jedan na ATP listi i da bar osvojim još jednu titulu na dva velika turnira u dvorani do kraja godine – zaključio je Novak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here