EPA
Novak Đoković

Srbija je pobedila Španiju i obezbedila plasman u Malagu na završni turnir u Dejvis kupu, posle pobede Novaka Đokovića.

Najbolji srpski teniser je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:3, 6:4.

Time je rešeno pitanje ko će iz grupe C da ide u Malagu, a to su Srbija i Češka.

Drugi poen je Srbiji doneo Novak Đoković koji je za manje od mesec dana ponovo pobedio talentovanog Španca.

Đoković je u prvom setu brejk napravio tek pred kraj seta. Oba tenisera su igrala jako dobro i nisu dozvoljavala da njihov servis bude poljuljan. Ipak prvi teniser sveta je podigao nivo igre u osmom gemu kada je vodio 4:3 i posle niza izjednačenja i prednosti koje je imao Alehandro je konačno slomljen. Najduži gem na meču pripao je Novaku i on je iskoristio drugu brejk loptu.

U drugom setu Novaka je mučio bol u ramenom pojasu. Zbog toga nije bio baš u udarcu, a takođe je smetala ogromna vrućina u dvorani u Valensiji. U hali je bilo preko 30 stepeni, a čak se i Španac bunio zbog toga i tražio je da se napravi promaja. Sve to je bolje odgovaralo Davidoviču Fokini koji je napravio brejk i poveo 4:1.

Ipak, Đoković je i pored očigledne nelagodnosti i bolova uspeo da napravi brejk i da se vrati u set. Masažu je između dva gema odradio Miljan Amanović i iza toga je Novak dobro servirao, napravio novi brejk i time su nade Davidoviča Fokine bile raspršene. Delovalo je da je Novak dao nadu protivniku, a zatim se sve okrenulo. Đoković je poveo 5:4 i potom je u svom servis gemu priveo meč kraju.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here