Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena 20. put zaredom nastupio je u glavnom žrebu Rolan Garosa i 20. put zaredom je pobedio. Novak Đoković je uspešno započeo pohod na rekordni 25. grend slem turnir pošto je u utorak uveče na stadionu “Filip Šatrije” pobedio Pjera-Iga Erbera sa maksimalnih 3-0 u setovima.

Meč je trajao 150 minuta a rezultat po setovima je bio 6:4, 7:6 (3), 6:4. Bio je to drugi meč u kojem su se sastali Novak i Pjer-Ig, a prvi posle čak 11 godina. Kao i 2013. godine, i ovog puta je bolji bio 37-godišnji Srbin.

Naredni protivnik Novaku, koji brani titulu u Bulonjskoj šumu, biće Španac Roberto Karbaljes Baena. On je u utorak sa 3-1 bio bolji od još jednog Francuza – Konstanta Lestjena.

Znali smo i pre meča da se Đoković ne nalazi u prepoznatljivoj formi. Tek drugi put u karijeri dolazi na drugi grend slem sezone bez ijednog plasmana u ATP finale. Prethodne nedelje eliminisan je na ATP 250 turniru u Ženevi, kada ga je na opšte iznenađenje savladao Čeh Tomaš Mahač.

Uprkos svemu, Đoković je bio ogroman favorit protiv Erbera, 142. igrača sveta, koji je dobio specijalnu pozivnicu i koji u 2024. godini nije odigrao nijedan meč na nekom ATP turniru. Novak je u utorak u Parizu stigao do pobede u sigurnom ritmu, ali je evidentno da još traži formu.

U prvom setu je do odlučujućeg brejka stigao već u trećem gemu, a potom je održavao tu prednost. Delovalo je da je Novak blizu tome da slomi otpor rivala kada je već na startu drugog seta napravio brejk. Ipak, Erber tada vraća brejk i do kraja drugog seta videli smo prilično izjednačen tenis.

U nekoliko navrata čak se i publika probudila i podržavala svog miljenika – velikog autsajdera. Ipak, set je došao do taj-brejka i u njemu je Novak demonstrirao klasu i lako došao do 2-0.

U trećem setu videli smo praktično reprizu dešavanja iz drugog seta. Nije Novak uspevao da oduzme servis rivalu, ali isto tako nije ni dominirao na sebi svojstven način.

Dvaput su dosad igrali Đoković i Karbaljes Baena, poslednji put na Australijan openu 2023. godine. Tada je, baš kao i prvi put, Novak slavio maksimalnim rezultatom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here