EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Novak Đoković

Nije Novak Đoković bio srećan posle poraza od Kaspera Ruda u polufinalu Monte Karla, ali ističe da postoje neke pozitivne stvari koje nosi iz ovog duela.

Jasno je da Đoković nije u pravoj formi, pre svega fizički.

– Naravno da sam razočaran kada izgubim ovaj meč. Bilo je tesno. Čestitke Kasperu. Igrao je jako dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam svoje šanse, ali poslednji gem nije bio dobar. Neiznuđene greške, bio je solidan do poslednjeg udarca i zasluženo je pobedio. Moja igra je bila nekako gore-dole. Pozitivna stvar je što sam nekako uspeo da se vratim nakon izgubljenog prvog seta, pronašao sam snagu u igri. Dakle, ima i pozitivnih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali sam razočaran naravno – rekao je Đoković.

Govorio je Novak i o tome da ove sezone nema još uvek osvojen turnir:

– Ja sam navikao na veoma visoke standarde u smislu očekivanja i rezultata. To što još uvek nemam titulu ove godine, u poređenju sa poslednjih recimo 15 godina, nije sjajna sezona. Ali, igrao sam polufinale u Australiji, pa sada ovde. Igrao sam samo tri turnira ove godine. Normalno je i očekivati da imam neke sezone koje ne počnu dobro, a ovo je jedna od njih. Nadam se da mogu da popravim rezultate, ali mislim da sam igrao dobro. Nadam se da ću na narednim turnirima moći da igram bolje.

Videćemo da li će Novak igrati u Madridu, ili možda samo u Rimu pre Rolan Garosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here