EPA/Dean Lewins
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da bi radije propustio buduće trofeje nego da bude primoran da primi vakcinu protiv koronavirusa.

Ðoković je u intervjuu za BBC rekao i da ne treba da se povezuje sa antivakserskim pokretom, ali podržava pravo pojedinca na izbor.

Srpski teniser na pitanje da li bi žrtvovao učešće na takmičenjima kao što su Vimbldon i Rolan Garos zbog svog stava o vakcini rekao je:

“Da, to je cena koju sam spreman da platim“.

– Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti, jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadam se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa – poručio je Ðoković.

Istakao je i da se nada da će se uslovi o vakcinaciji promeniti na pojedinim turnirima, a govorio je i o dešavanjima u Australiji pred početak prvog gren slema.

– Bio sam zaista razočaran i tužan načinom na koji se sve završilo po mene u Australiji. Greška u viznoj deklaraciji nije namerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar u Ministarstvu za imigraciju u Australiji. Ono što malo ljudi zna jeste da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila – dodao je Ðoković.

– Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem – poručio je Ðoković.

11 COMMENTS

  1. Браво Ноле.Ти си шампион и без медаља.Ка бих вратио њима све пехаре и медаље.

  2. Dok dnevno 50-60 osoba umiru jer su istog mišljenja…
    Postigao je mnogo ali izgubiće još više, nažalost, tvrdoglavost!!!

  3. Тешко је очекивати паметнији коментар од једног тенисера. Послао је један милион у Италију где су људи умирали од Ковид-19 у толиком броју да нису могли бити сахрањени у нормалном временском периоду. Треба га разумети. Татино дете, расплаче се кад види инекцију.

    • Нико не зна са сигурношћу од чега су ти људи у Италији помрли јер нису вршене обдукције, што је противно здравом разуму. Зна се само да их је 90% + било преко 80 година и да су имали по две-три придружене хроничне болести опасне по живот.
      Новак је уплатио новац из своје људскости, а у његову интелигенцију не сумњај.
      Ти се слободно набадај генетском терапијом до миле воље.

  4. Тако је витеже наш!
    Не дозволи да будеш уцењен одрицањем од људских права да би играо турнире!
    Слобода нема цену!

  5. @Patriot
    То је елементарна неистина!
    У најмању руку, вакцинисани умиру колико и невакцинисани.
    ОД ВАКЦИНЕ је на спортским теренима УМРЛО до сада 390 врхунских спортиста, по званичним подацима.
    Много вакцинисаних спортиста је морало да се опрости од спорта на самом успону својих каријера. Миокардитис, перикардитис, срчани и мождани удари, стварање крвних угрушака, али и дугорочне последице које ће се тек показати у свом катастрофалном учинку по животе и људско здравље, и све то само да би се супротставили болести од које умире 0,03% светске популације. Статистички, то је у границама сезонског грипа.
    Новак свакако не треба да се игра руског рулета са сопственим животом и здрављем.
    Ко хоће нека се вакцинише, али СЛОБОДА ИЗБОРА МОРА ПОСТОЈАТИ!

  6. Nije druže tvrdoglavost vec užasan osećaj da ti drugi hoće da uzme slobodu o tome sto ćeš ti da činiš sa svojim telom………. Ja podržavam Novaka na tome putu da se izbori da sam bude svoj gazda…. To je tako nasušno potrebno celom svetu….

  7. brvo Jovanka
    neki glavozani nemaju dovoljno ponosa u sebi zasebe iostali slobodarski narod
    niko meni nemoze da kaze da ovi vakcinisani nenose virus to moze lko da bude i cipovanje naroda
    u istoj vakcini

  8. Na teretanu se bori kao lav, a van terena bjezi od vakcine. Takve njegove odluke su jos uvjek poslijedice od Mentalnog trenera Pepe Imaza. Ili mozda zato sto je vec pet puta isao u piramide kod Visokog da se “NAPUNI ENERGIJOM”. Pa mu ta energija pomaze i ne treba mu vakcina. A i titule mu vise ne trebaju jer ima dovoljno para.

  9. Kao ljekar i covjek zelim samo da mu izrazim neizmjerno postovanje na odrzanoj rijeci i obrazu sto se tice vakcinacije. Kao ljekar ( koji je apsolutno za vakcinaciju djece od poznatih bolesti konvencionalnom vakcinom kojom su i moja rodjena djeca vakcinisana) moram da konstatijem da se Gospodin Djokovic u svakom slucaju informise u clancima iz naucnih krugova i nobelovaca kada ima ovakvo misljenje. Naravno mnogi smatraju da su dobro informisani i kada se informisu iz javnih medija, a ministar zdravlja Austrije odbija 10 puta javnu diskusiju ?????????
    Gospodine Djokovicu diko prvo svoga naroda a onda i svakog postenog i slobodarskog covjeka koji cijeni slobodu i ima svoje misljenje.
    Ostani kakav jesi, a od sveg srca Ti zelim svako uspjeh i srecu ovoga svijeta. Neka te Bog cuva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here