Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi da propusti predstojeće Olimpijske igre, što je i sam potvrdio u razgovoru sa novinarima posle osvojene šeste titule na Vimbldonu posle finala sa Mateo Beretinijem. 

Novak je posle meča istakao da nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre.

– Moraću da razmislim o igranju na OI. Nema navijača, puno je ograničenja. Plan mi je bio da idem, ali trenutno sam na 50:50 – rekao je Novak stranim novinarima.

Novak je u kasnijem razgovoru sa rspkim novinarima rekao da još nije doneo definitivnu odluku o putu u Tokio.

– Što se tiče Olimpijskih igara, iskreno ne znam. Moraću u narednih nekoliko dana da odlučim da li ću ići tano ili ne. Malopre sam rekao, imam ogromnu želju da igram na Igrama i da predstavljam Srbiju, ali za mene Olimpijske igre znače i ceremoniju otvaranja pred publikom, a ne pred praznim stadionom. Za mene Igre znače interakciju sa drugim sportistima, a ne samo sa onim iz tvoje zemlje. Da imaš priliku da gledaš i svoje sportiste kako nastupaju, nije još potvrđeno, ali izgleda da ni to nije moguće. Nemamo publiku, igraćemo u sablasnoj atmosferi. Za mene to nisu Olimpijske igre, možda će ovo nekom da zvuči previše oštro, ali ne znam da li ljudi stvarno više šta je ovo… Uslovi pod kojim pokušavaju da organizuju Igre su stvarno nenormalni! Ne znam zašto se ne otkaže, kao prošle godine, nek se otkaže za sledeće leto, sačekajte neki bolji trenutak. Sad smo previše blizu, znam da su neki sportisti već tamo, meni je to jasno. Koliko sam čuo i japanski narod nije baš srećan što se Igre održavaju. Mnogo je negativnih stvari koje su vezane za to, biće to potšuno drugačije Igre nego bilo koje u prošlosti, ako se sve ostvari, a izgleda da ide ka tome – kaže Novak.

On je rekao i sledeće:

– Ne znam, ja sam malo podeljen jer igranje za Srbiju je nešto što meni pričinjava ogromno zadovoljstvo, nešto što mi uvek ispuni srce najlepšim emocijama. Dejvis kup, ATP kup, uvek sam tu, tokom karijere sam uvek bio na raspolaganju za tim i svoju zemlju, ali ovo sa Igrama, iako je meni to veliki cilj, iako želim tu zlatnu medalju…Znam da je dosta igrača iz vrha otkazalo učešće, neko bi rekao, odlična je prilika, idi, ali mislim sve ovo što sam malopre rekao isto igra veliku ulogu u odlučivanju, tako da moram sada malo da se osvežim od svega doživljenog u Londonu, pa onda da u naredna tri-četiri dana ću doneti odluku i videti u kom pravcu idemo – zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here