EPa-EFE
Novak Đoković

Posle poraza na Australijan openu, teniska javnost željno je iščekivala naredni korak Novaka Đokovića. On neće igrati na turnirima tokom februara, a prvo naredno takmičenje biće mu masters u Indijan Velsu početkom marta, objavio je na zvaničnom sajtu.

Đoković je petostruki šampion u Kaliforniji, ali poslednji put slavio je još davne 2016. godine. Posle kiksa u Melburnu, gde je desetostruki šampion, javnost će sa posebnom pažnjom pratiti Novakov nastup u Indijan Velsu.

– Sada sam veoma zainteresovan da vidim kakav će se pojaviti u Indijan Velsu ili Majamiju, da vidimo kako će se izboriti sa pritiskom i sa teškim porazom. Poraz od Alkarasa u finalu Vimbldona bio je spektakularan, a sada (u Melburnu) je pomalo odšepao sa turnira – izjavio je Endi Rodik, nekadašnji prvi teniser sveta.

Poslednji put je Novak u Indijan Velsu nastupio 2019. godine, a posle toga nije igrao, prvo zbog pandemije koronavirusa, a zatim i zato što je u SAD bio zabranjen ulaz nevakcinisanim strancima. Sada će se vratiti na velika vrata, a u Kaliforniji će biti i njegovi najveći rivali – Siner, koji ga je pobedio u Melburnu, ali i Alkaras i Danil Medvedev, i drugi.

– Jesam pomalo zabrinut (za Novaka). Pod jedan – ne postaje mlađi, a kada se situacija okrene, okreće se brzo. Dalje, ima preko puta momke koji mogu da ga “udare u usta”. Nova generacija – sad kad znaju da mogu da ga pobede, neće se vratiti na onaj mentalni sklop “nema šanse da pobedim ovog čoveka” – ističe Rodik.

Novaku je Indijan Vels bio treća masters titula u karijeri, kada je u finalu 2008. godine pobedio Mardija Fiša. Potom je 2011. dobio Nadala u finalu, da bi od 2014. do 2016. dominirao uzevši tri titule, a u finalima su padali dvaput Federer i jednom Raonić.

Ipak, 2017. je izgubio od Kiriosa u osmini finala, a godinu dana kasnije od Taroa Danijela, mada su ta dva turnira bili tokom perioda Đokovićevog problema sa laktom (2017) i samih početaka povratka (2018). Ipak, i 2019. je rano izgubio, u trećoj rundi od Filipa Kolšrajbera.

Turnir u Indijan Velsu na programu je od 3. do 17. marta, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here