EPA
Boris Beker i Novak Đoković

“Ta vest mi je slomila srce. Mislima sam uz njega. On je moj dugogodišnji prijatelj, bio mi je trener tri-četiri godine. Boris je neko koga smatram bliskim i neko ko je dao veliki doprinos mojim uspesima”, rekao je Novak Đoković za engleske medije.

Jedna od glavnih vesti ove nedelje iz sveta tenisa definitivno je presuda suda u Londonu koja je osudila Borisa Bekera na dve i po godine zatvora zbog skrivanja imovine i kredita vrednih 2.500.000 funti, kako bi izbegao plaćanje dugova. Ostavljena mu je mogućnost da izađe na slobodu nakon polovine odslužene kazne u slučaju dobrog vladanja.

Još 2017. godine, Beker je proglasio bankrot, a proces se razvlačio pet godina i Nemac je uspevao da odloži konačno donošenje presude sve do ove nedelje. Međutim, Debora Tejlor koja je bila predsedavajuća u sudnici nije imala milosti i nekadašnji nemački teniser je istog momenta morao iza rešetaka, ne pozdravivši se ni sa ženom i djecom.

Đoković je dodao da ne želi da ulazi u to šta se dešavalo u sudnici, već da će mislima biti uz njega uz nadu da će Beker uspeti da prebrodi ovaj period što je lakše moguće.

– Zaista mi je slomljeno srce. Mislim, ne znam šta više da kažem. Neću ulaziti u detalje presude, jer nisam u prilici da to uradim, ali kao njegov prijatelj jako sam tužan zbog onoga što mu se desilo. Nema tu mnogo šta da se kaže. Samo se nadam da će prebroditi ovaj period u zatvoru i da će kada izađe moći normalno da nastavi sa svojim životom. Ne znam da li je “normalno” prava reč, jer ovo su stvari koje menjaju život. Pogotovo kada u zatvoru provede tako dugo vremena”, prokomentarisao je Novak.

Đoković se plaši kako će se Beker izboriti sa problemima vezanim za mentalno zdravlje.

“Ne znam kako će se stvari odvijati po njega. Samo se molim za njega. Nadam se da će stvari biti dobro u pogledu njegovog zdravlja, njegovog mentalnog zdravlja, jer će to biti najizazovniji deo”, zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here