EPA/Caroline Blumberg
Novak Đoković

Novak Đoković je u osmini finala na Mastersu u Sinsinatiju.

Drugi reket sveta plasirao se u 3. kolo iako nije završio meč – Španac Alehandro Davidovič Fokina predao je meč posle seta za Novaka, 6:4.

Srbin će u narednom kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfisa koji je sa 7:5, 6:4 pobedio Aleksa de Minora. Taj meč počeće u noći između četvrtka i petka u 02.30.

Ovo je bio peti meč do sada Srbina i Španca, Novak je izgubio samo jednom, prošle godine u Monte Karlu.

Bilo je interesantno videti kako će odigrati prvi put posle mesec dana i tog poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa.

Propustio je prethodne turnire na betonu, zaigrao prvi put u Ohaju posle četiri godine i bilo je jasno da će mu biti potrebno vremena da uđe u ritam udaraca.

U tom početnom setu dobro je servirao, iako je na startu imao nekoliko kraćih razgovora sa Goranom Ivaniševićem oko podbacivanja loptice.

Međutim, delovalo je to besprekorno, dobijao je dosta lakih poena na početku meča, ako se izuzme taj treći gem u kojem je Davidovič Fokina imao dve brejk lopte.

Novak je relativno bez problema stigao do prednosti od 4:3 kada je Davidovič Fokina od sudije Adela Nurija zatražio medicinski tajm-aut.

Bilo je očigledno da ima problem sa leđima, zatražio je pomoć masera i usledila je pauza od osam minuta.

Kada se vratio iz svlačionice, Španac je imao servis, ali je odmah pretrpeo brejk za 5:3.

I kada se činilo da je Alehandro na konopcima i da je blizu kraj seta, viđen je jedan loš gem Đokovića i usledio je ribrejk za 5:4.

Nije Novak paničio, odlično je odigrao naredni gem i posle 42 minuta, drugim brejkom došao do 6:4.

Međutim odigrali su dva poena početkom drugog seta i tu je bio kraj.

Španac nije mogao da nastavi, pružio je ruku Novaku i predao susret.

O narednom rivalu

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o svom narednom rivalu na Mastersu u Sinsinatiju.

U pitanju je Francuz Gael Monfis, sa kojim se sastajao 18 puta i isto toliko slavio.

Monfis je do meča trećeg kola stigao trijumfima nad Kameronom Norijem i Aleksom de Minorom.

“Očigledno je imao neke velike pobede poslednjih nekoliko nedelja. Da, nadam se da više neće pobeđivati ove nedelje”, rekao je Đoković uz osmeh.

Novak i Gael se znaju jako dugo.

“Sećam se da sam u juniorskim danima igrao protiv njega na nekim turnirima, takođe i na fjučersima. Toga se još uvek dobro sećam. To je jedan od mojih prvih profesionalnih mečeva”, kazao je Novak i dodao:

“Bilo je to u Italiji, igrali smo kasno uveče u balonu na šljaci u jednom od tih klubova. Smešno je, vraća se u prošlost. Uvek sam se divio njegovom atleticizmu. Mislim da je fenomenalan, za navijače naročito. Očigledno vole da vide nekoga ko se zabavlja, publiku. To je nešto zaista dobro za naš sport”.

Đoković i Monfis se sastaju u petak od 02.30.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here