EPA-EFE
Novak Đoković

Novak Đoković plasirao se među četiri najbolja tenisera na ovogodišnjem US openu, pošto je večeras u četvrtfinalu pobedio najboljeg domaćeg igrača Tejlora Frica sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:4).

Najtrofejniji igrač u istoriji tenisa je 13. put u karijeri izborio mesto u polufinalu US opena. Naredni rival biće mu takođe Amerikanac bolji iz meča Šelton – Tijafo.

Pobedio je Đoković ne samo Amerikanca, nego i veliku vrućinu u Njujorku. Bilo je 35 stepeni uz ogromnu vlagu.

Prvi set je počeo brejk loptom za Frica. Novak je spasio, a onda su usledila tri gema u kojima su viđeni brejkovi. Đoković je iz te razmene izašao sa vođstvom od 3:1. Defanziva srpskog asa je bila sjajna, a Amerikanca je loše služio servis. Iskoristio je to Đoković i odličnom igrom stigao do prvog seta.

Fric je na startu drugog dela konačno osvojio gem na svoj servis, ali već u trećem Đoković dolazi do dve brejk lopte. Prvu koristi za 2:1. Srbin se u narednom gemu suočava sa čak četiri brejk lopte, od toga dve vezane, ali je ponovo pronašao način da sačuva servis za 3:1.

Ispostavilo se da je to bilo sve zanimljivo u drugom setu. Đoković je u nastavku lako osvajao svoje gemove i stigao do 6:4 za velikih 2:0 u setovima.

Sve zanimljivo u trećem setu počelo je da se događa od šestog gema. Ponovo je Novak pokazao kakvu mentalnu snagu poseduje. Pri rezultatu 3:2 za Frica spasio je dve vezane brejk lopte za Amerikanca. U tim trenucima se publika probudila i Đoković je našao način da je smiri. Odmah u narednom gemu pravi brejk i stiže do prednosti.

U narednom gemu Đoković ponovo spasava dve vezane brejk lopte,ali Fric koristi treću i poravnava na 4:4. Međutim, nervozni Novak odmah vraća fokus, pravi novi brejk i na svoj servis posle još jedne spasene brejk lopte, overava mesto u polufinalu, koje je na programu u petak.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here