Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Danila Medvedeva u velikom finalu Australijan opena sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2) i tako po 9. put podigao trofej najboljeg u Melburnu, a posle meča govorio je o duelu u studiju Eurosporta. 

Tek što se pojavio ispred Barbare Šet i Matsa Vilandera, pomenuti voditeljski dvojac podsetio je Đokovića izjavu pre finala da će mlađi igrači morati dobro da se oznoje kako bi ga skinuli sa vrha.

– Bila je to riskantna izjava. Mislim da sam posle svih tih godina zaslužio da imam poziciju da izjavim nešto tako. Oni polako preuzimaju muški tenis, ali to se još ne dešava. Ljudi pričaju da se desilo, ali naš sport držimo Rafa, Rodžer i ja. Medvedev jeste ispred nove generacije. Imate Zvereva, Cicišasa, Tim je već GS šampion. Ali nas trojica ćemo im još davati teške trenutke.  – rekao je Đokoković i osvrnuo se na meč:

-Moraš da se adaptiraš na protivnika. Mislim da sam odigrao najbolji meč na ovom turniru. Imao sam sreću da imam u sebi te različite stilove igre. znao sam šta treba da uradim. Pričao sam sa trenerom i pripremao se za ovaj meč. Imao sam 3:0 posle 8 minuta, on je vratio brejk, ali sam znao da sam u kontroli meča i nisam hteo da mu dam neki drugačiji pogled. Ključan je bio ritern, mnogo sam vratio njegove servise. Dozvolio sam mu malo lakih poena, čitao sam njegov servis i dao sam mu njegovu medicinu, ono što on radi. Imao sam poteze, igru, razmene iz bekenda i dijagonalu u pravom trenutku bez forsiranja.

Barbara Šet i Mats Vilander su istakli da je Novak tokom turnira trpeo pritiske od strane medija, a mučio se i sa povredom.

-Emotivnmo, svakako jedan od najtežih turnira u karijeri. Nisam dozvolio da se dese duistrakcije sa strane, posvetio sam vreme da se oporavim i mentalno pripremim. Moram da priznam da sam i sebe uspeo da iznenadm i ostanem jak kada je to trebalo. Mnogo pozitivnih stvari nosim sa ovog turnira, ali sada moram da uzmem jednu pauzu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here